Na vsebino

Veselje mladosti

V petek smo imeli učenci OŠ Dragatuš in otroci iz enote vrtca pri OŠ Dragatuš zaključno šolsko prireditev Veselje mladosti. Povezovalci programa so bili Kevin Tilen Kuretič (6. r.), Jan Perko (9. r.) in Lovro Pupič (9. r.), ki so pod budnim očesom učiteljice Nataše Podhostnik sestavili vezni tekst. Rdeča nit prireditve je bil pesnik Oton Župančič.

Na začetku se nam je predstavila skupina Medvedki iz vrtca. Zapeli in zaplesali so Ob bistrem potoku je mlin. Za njimi se nam je predstavila skupina Žabice iz vrtca. Deklamirali so Župančičevo pesem Žabe in pesem Dež. Za vrtcem se je predstavil pevski zbor 1. in 2. razreda. Odpeli so pesem Lev. Na vrsti je bil 1. razred. Deklamirali so Župančičevo pesem Pismo. Za njimi se je predstavil 2. razred. Zaplesali so na pesem Urca. Sledil je 3. razred, ki se je predstavil z deklamiranjem Župančičevih pesmi Ciciban in čebela ter Lenka. 4. razred je uprizoril zelo dolg dramski prizor o Otonu Župančiču. Povedali so veliko novih in zanimivih podatkov o pesniku. Sledil jim je 5. razred. Predstavili so se s petjem in plesom Kralja Matjaža. Za 5. razredom se je predstavil otroški pevski zbor od 3. do 5. razreda. Zapeli so pesem Komar pa z muho pleše. Za njimi je sledil kamišibaj, ki so ga pripovedovali učenci NUM. Prestavile so se tri skupine. Prva skupina s pesmijo Lenka, druga skupina s pesmijo Zvonovi in tretja s pesmijo Turek, vse tri pesmi vzete iz Župančičevi Mehurčkov. Na vrsti je bil 6. razred. Predstavil se je z govorjenjem Župančičevih ugank in njihovih odgovorov. Na odru je bil zopet 5. razred, in sicer so sedaj repali pesem Kralja Matjaža. Za njimi je bil na vrsti 7. razred. Predstavili so se z deklamiranjem pesnikovih pesmi Zlata ptička in ciciban zaspi. Sledil je 8. razred s skečem, kjer so predstavili Župančičevo pesem V gozdu. Za njimi je na odru stal 9. razred, ki so peli in plesali ob spremljavi harmonike pesnikovo pesem Na Jurjevo. Sledil je govor ravnatelja Stanislava Dražumeriča. Zadnji je bil na vrsti mladinski pevski zbor s pesmijo Iščemo srečo.

Na prireditvi so bili omenjeni vsi večji dosežki naših učencev in njihovi mentorji. Za krasno sceno je poskrbela učiteljica Jasmina Strugar z učenci. Za ozvočenje, postavitev odra in zaščito tal pa učitelj Srečko Dražumerič s hišnikom Dušanom Šterkom in učenci. Ob vstopu so obiskovalci prejeli tudi letno šolsko glasilo Dragatušec, ki so ga sestavili učenci novinarji z mentorico. Po prireditvi pa so se gostje lahko posladkali v kavarni 9. r..

V uro in pol trajajoči prireditvi so na oder stopili vsi otroci iz vrtca (starejši skupini) in vsi učenci šole. Vsak razred se je predstavil po svojih najboljših močeh. Program je bil pester in zanimiv.

Vir: OŠ Komandanta Staneta Dragatuš

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj