Na vsebino

Veter bo pojenjal

Po podatkih Meteorološke prognoze Agencije RS za okolje bo veter dopoldne pričel slabeti, popoldne bodo hitrosti po nižinah 20 do 40 km/h, v višjih legah okoli 60 km/h. V prvem delu noči na sredo bo veter skoraj povsem ponehal, ponoči pa bo prehodno za krajši čas zapihal severovzhodni veter, na Primorskem zjutraj šibka burja.

Jugozahodni veter se bo znova okrepil v noči na četrtek in bo pihal tudi v četrtek čez dan. Veter ne bo tako močan, kot je bil včeraj in minulo noč.

Od torka zjutraj do sredine noči na sredo bo padlo še 20 do okoli 40 litrov dežja na kvadratni meter. Padavine se bodo nadaljevale tudi do srede dopoldne, vendar bo po nižinah povečini snežilo. Nova epizoda s padavinami, po nižinah dež, se bo na zahodu začela v četrtek zjutraj.

Po hidroloških podatkih Agencije RS za okolje se reka Kolpa razliva v manjšem obsegu in bo po prehodnem upadanju v torek in sredo ponovno narasla in se razlivala.

Vir: ARSO
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj