Na vsebino

VIDEO: Duo Pezdirc opeva lepote Bele krajine

Brata Aleš in Miha Pezdirc tvorita Duo Pezdirc in širom naokoli skrbita za dobro glasbo ter veselo vzdušje. Njun obsežen repertoar zajema slovensko narodno-zabavno in zabavno glasbo, nežne dalmatinske ritme pa tudi kakšna rock in pop skladba se najde vmes.

Brata Pezdirc v teh dneh predstavljata svojo najnovejšo skladbo V Belo krajino grem, ki je dobila tudi svojo vizualno podobo. Ideja za skladbo se je Mihi porodila med nedeljskim pohodom na Mirno goro. Hitro se je povezal s prijateljem Dinom Subašićem iz Semiča, ki je na podlagi melodije spisal odlično besedilo. Pri vokalnem aranžmaju skladbe je priskočil na pomoč Iztok Štrucelj iz Podzemlja, pri instrumentalnem delu skladbe ter snemanju pa je Alešu in Mihi pomagal Marjan Turk. Skladbo so posneli v studiu Klemna Hribarja v Beli Cerkvi.

Snemanje videospota je pod taktirko Uroša Raztresena potekalo v domači Beli krajini na lokacijah, ki še niso toliko turistično prepoznavne. Tako so se najprej odpravili v Vidošiče k cerkvici Sv. Ane, nato pa še v središče Metlike, Semiča in Črnomlja. Glavni del snemanja se je odvil v Nerajskih lugih, kjer je v narodni noši priskočila na pomoč Anja Pešelj. Snemanje videa so s prijatelji zaključili v kleti penin Semič.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj