Na vsebino

VIDEO: Zdenka Badovinac – kje smo 30 let kasneje?

Zdenka Badovinac
Zdenka Badovinac

V drugem delu projekta Kje smo 30 let kasneje?, kolaža razmišljanj o razvoju v tridesetih letih samostojne Slovenije, ki so ga zasnovali Božo Repe, Bojan Balkovec in Božidar Flajšman, je prehojeno pot v umetnosti ocenila Metličanka Zdenka Badovinac, umetnostna zgodovinarka, ki je vse življenje delala na področju moderne in sodobne likovne umetnosti. V Moderni galeriji najprej kot kustosinja, od leta 1993 do konca lanskega leta pa kot direktorica.

»V 90-ih letih je bil v ospredju generacijski spopad. Ljudje na umetnostni sceni so razmišljali predvsem o tem, kakšni prelomi so se zgodili med generacijami. V sredini novega tisočletja pa že v ospredje pridejo bolj ideološka vprašanja. Zlasti v obdobju 2004 do 2008, ko kulturno ministrstvo vodi Vasko Simoniti, postanejo stvari bolj ideološke,« je med drugim povedala Badovinčeva. Njena razmišljanja o slovenski umetnosti zadnjih 30 let, si poglejte v spodnjem video posnetku:

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj