Na vsebino

Vikend mladih v Semiču - Podjetni spreminjajo svet

Za nami je start up vikend Podjetni spreminjajo svet, ki je potekal na Osnovni šoli Belokranjskega odreda Semič. Podjetniški duh in kompetence je razvijalo več kot 40 učencev in dijakov iz petih belokranjskih šol – Osnovne šole Metlika, Podzemelj, Mirana Jarca Črnomelj, Belokranjskega odreda Semič in Srednje šole Črnomelj. Učence in dijake je skozi kreativne igre in delavnice ter razvijanja podjetniške ideje vodil priljubljeni mentor Matija Goljar.

Prvi del petkovega dne je bil namenjen predvsem treningu in razvoju veščin, v drugem delu pa so udeleženci že pripravljali in razvijali podjetniške ideje. V sobotno dopoldne so prisluhnili podjetniški zgodbi Martine Simonič, dobili navodila za pripravo predstavitev ter osnove javnega nastopanja. Nato pa so imeli čas za dokončanje predstavitev idej.

Ideje so ob zaključku vikenda predstavili pred komisijo, ki so jo sestavljali Ana Granda Jakše iz Podjetniškega inkubatorja Bela krajina, Mateja Štarkel iz podjetja Starkmat, Rok Šprogar iz podjetja Precisefunnels in Roman Žunič iz podjetja Cablex plastic.

Komisija je imela zelo težko delo, vendar je na koncu vseeno morala izbrati najboljše. Med osnovnimi šolami so nagrado za najboljšo idejo prejeli učenci Osnovne šole Belokranjskega odreda Semič za balzam za ustnice iz naravnih sestavin ‘Eono, med srednjimi pa dijaki Sredne šole Črnomelj za idejo Ball aroud the world. Nagrado za najboljšo predstavitev oz. pitch pa so prejeli učenci Osnovne šole Belokranjskega odreda Semič za idejo Turbo wars.

Učenci Osnovne šole Metlika so predstavili dve ideji in sicer 3D Eko print ter Angry room, učenci Osnovne šole Mirana Jarca Črnomelj so se predstavljali z idejo Second toy, druga skupina dijakov iz Srednje šole Črnomelj pa je predstavila tajnostno idejo ponovne uporabe oblačil S∙trift. Nagrade je učencem in dijakom podelil ravnatelj Osnovne šole Belokranjskega odreda Semič gospod Tomaž Pavlakovič.

Start up vikend Podjetni spreminjajo svet je zaradi sproščenega in ustvarjalnega vzdušja minil zelo hitro. Prepričani smo, da se bodo nekatere ideje razvile v atraktivno podjetniško zgodbo, ki ji bomo v našem inkubatorji z veseljem pomagali, upamo, da tudi do predstavitve za tekmovanje Popri.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj