Poslanka Violeta Tomić je danes izstopila iz stranke Levica, so poročanje N1 za STA potrdili v stranki. Kot so še navedli, so se s Tomićevo dogovorili, da bo do konca mandata ostala članica poslanske skupine Levica. Metličanka Tomićeva je bila sicer v aktualnem sklicu parlamenta že drugič izvoljena v DZ na listi Levice.

Po poročanju spletnega portala N1 je Tomičeva, ki je bila na listi Levice na zadnjih volitvah že drugič izvoljena v državni zbor, pred današnjim izstopom iz stranke razkrila, da na aprilskih volitvah na listi Levice ne bo kandidirala, poroča omenjeni portal.

Tudi za časnik Večer je Tomičeva potrdila, da na letošnjih parlamentarnih volitvah ne bo kandidirala za Levico. Kot razlog je navedla, da so ji ponudili možnost kandidature v Mariboru, a je ponudbo zavrnila, saj že več kot 40 let živi v Ljubljani.

"Danes sem podala izstopno izjavo. Stranka Levica je daleč od tega, kar smo na začetku gradili. Kažejo se resne generacijske razlike v razmišljanju in delovanju, ki so šle predvsem v času covida močno čez mejo moje tolerance," pa je za portal 24ur svoj odstop komentirala Tomićeva.

"Violeta Tomić nas je danes obvestila, da izstopa iz stranke Levica. Izvršni odbor stranke se je ob sestavljanju kandidatne liste za državnozborske volitve odločil, da Violete letos ne bo kandidiral v okraju Ljubljana-Center in jo povabil na sestanek, na katerem bi se pogovorili o možnosti kandidiranja v drugem okraju, a ga je zavrnila. Tako odločitev smo sprejeli zaradi delne izgube zaupanja v zadnjem času in nekaterih vsebinskih razhajanj. Potem ko je povabilo zavrnila, smo v preteklih dneh z njo opravili nekaj pogovorov in sporazumno ugotovili, da nadaljnje sodelovanje v okviru stranke ni več možno. Prav tako smo se dogovorili, da bo do konca mandata ostala članica poslanske skupine Levica," so potezo Tomičeve komentirali v Levici.

To je sicer že tretji izstop iz Levice v aktualnem mandatu. Prejšnji teden je iz Levice v poslansko skupino SD prestopil Željko Cigler, pred njim pa je v poslansko skupino SD prestopil še Franc Trček.