Na vsebino

Vlomilci, tatovi, tihotapec in kup prebežnikov

Med 26. in 27. decembrom je na območju Hrasta pri Jugorju nekdo vlomil v počitniško hišo, pregledal prostore in ukradel nakit. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 2.800 evrov škode.

V Malem Nerajcu je nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in vlomil v stanovanjsko hišo. Po prvih ugotovitvah ni ničesar ukradel, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

V četrtek med 17.30 in 22.30, ko so bili stanovalci odsotni, je v Dragatušu neznanec skozi vrata vlomil v stanovanjsko hišo, pregledal prostore in ukradel denar, zlat nakit ter zbirko kovancev. Okoliščine policisti in kriminalisti še preiskujejo.

Pri prevozu migrantov ujeli državljana Moldavije

Na mejni prehod Metlika je v četrtek nekaj po 6. uri, na vstop v Slovenijo pripeljal voznik osebnega avtomobila Chrysler voyager poljskih registrskih oznak. Policisti so ugotovili, da 18-letni državljan Moldavije v vozilu prevaža deset državljanov Sirije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Tihotapca so pridržali in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Sirije še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju Žuničev, Drenovca, Zilj in Vinice prijeli 48 državljanov Sirije, devet državljanov Maroka in dva državljana Libije, na območju Radovičev pri Metliki pa 29 državljanov Sirije in tri državljane Somalije, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo. Postopki s tujci še niso zaključeni.

Vir: PU Novo mesto

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
65
74
87
98
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj