Na vsebino

Vozil pod vplivom kokaina; ukradli avto, blagajno z lovskim orožjem in še marsikaj

Med kontrolo prometa v Črnomlju so v noči na nedeljo policisti zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila. Zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog so 25-letnemu vozniku odredili hitri test, ki je potrdil prisotnost prepovedane droge kokain. Vozniku so odredili tudi strokovni pregled, ki ga je odklonil. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče. Med postopkom so zavitek z belo snovjo zasegli tudi 30-letnemu potniku v vozilu. Zoper njega bodo po opravljeni analizi zasežene snovi uvedli prekrškovni postopek.

Prometna nesreča pri Dolah

Metliški policisti so bili v petek okoli 8.30 ure obveščeni o prometni nesreči na cesti Novo mesto - Metlika, pri Dolah. Ugotovili so, da je 19-letna voznica zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom in se prevrnila. Lažje poškodovano povzročiteljico in prav tako lažje poškodovano 18-letno sopotnico so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. 19-letnici bodo policisti zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Našli ukraden avto

V petek dopoldan je v Gornjem Suhorju pri Metliki neznanec z dvorišča stanovanjske hiše ukradel osebni avtomobil Renault scenic. Avtomobil je bil odklenjen, v njem pa kontaktni ključi in dokumenti vozila. Črnomaljski policisti so v noči na nedeljo na območju Semiča ukraden avtomobil našli in ga vrnili lastniku. Nadaljujejo z aktivnostmi za izsleditev osumljenca tatvine.

Vlomilci na delu

V petek zvečer je v Semiču neznanec vlomil v osebni avtomobil in ukradel torbico z denarnico ter dokumenti, ki jo je oškodovanec odložil pod prednji sedež.

V Ručetni vasi je nekdo vlomil v dve počitniški hiši in odtujil plinsko jeklenko, prehrambene izdelke ter kuhinjski pribor. Lastnika ocenjujeta, da je škode za okoli 600 evrov.

V okolici Črnomlja pa je v nedeljo neznanec skozi pritlično okno vlomil v stanovanjsko hišo in sunil blagajno z lovskim orožjem. Policisti izvajajo aktivnosti za izsleditev storilca.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so med 10. in 13. novembrom na območju Vinice, Drenovca, Žuničev, Učakovcev in Sečjega sela prijeli 25 državljanov Maroka, štiri državljane Afganistana in državljana Jemna, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Postopki s tujci še niso zaključeni.

Vir: PU Novo mesto, foto: Policija
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj