Na vsebino

Vrtec Sonček z novo kuhinjo, urejena tudi okolica šole

Foto: Uroš Novina
Foto: Uroš Novina

V semiški občini se že leta trudijo otrokom v vrtcu in učencem v tamkajšnji osnovni šoli zagotoviti čim boljše pogoje bivanja, zaposlenim pa dobre pogoje dela. Pred leti sta bila šola in vrtec energetsko sanirana, v letu 2017 pa je bila naročena dokumentacija za obnovo kuhinje v šoli in vrtcu. Želja vseh je bila, da bi obroke za najmlajše ponovno pripravljali v vrtcu in v lanskem letu je vrtec dočakal novo kuhinjo.

Naložba je zajemala vsa potrebna gradbena in obrtniška dela za preureditev obstoječih prostorov v prostore za toplo in hladno pripravo hrane, tako za nečisti kot čisti del. Na novo so uredili prezračevanje in vse inštalacije ter nabavili opremo za kuhanje in pomivanje.

Naložbo je v skupni vrednosti dobrih 206 tisoč evrov izvedlo podjetje TGH.

Urejena tudi okolica šole

V letošnjem letu so bila proračunska sredstva namenjena tudi celoviti ureditvi okolice osnovne šole. Obnovili so 52 metrov fekalne in 106 metrov meteorne kanalizacije, v vrednosti nekaj več kot 22 tisočakov. Dela je izvedla Komunala Črnomelj.

Odstranili so staro cisterno za kurilno olje, na njenem mestu pa uredili prostor za zabojnike za odpadke. Urejena je bila tudi zelenica in preurejen plato površine 1.460 kvadratnih metrov, ki je bil dodatno asfaltiran.

Vrednost vseh del je znašala 43.200 evrov, izvajalec del pa je bilo podjetje CGP. Skupaj so vsa dela ureditve okolice šole znesla 65.437 evrov.

Vrednost vseh pridobitev, ki jih je županja Polona Kambič skupaj z ravnateljico OŠ Semič mag. Andrejo Miketič in pomočnico ravnateljice Vaneso Požek danes predala namenu, znaša 271.535 evrov.

Vir: Občina Semič
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj