Na vsebino

Vsestranska uporabnostna preizkušnja za pse jazbečarje

Marljivi člani lovske družine Suhor in člani Lovsko kinološkega društva Bela krajina so minuli konec tedna organizirali državno tekmovanje najmanjših lovskih psov jazbečarjev. Na tako zahtevno preizkušnjo se je prijavilo kar 13 vodnikov s psi, ki so tekmovali v več disciplinah. Svoje znanje in pripravljenost so morali pokazati v delu na krvni sledi, vodljivosti, odložljivosti s strelomirnostjo, vedenju na stojišču, šarjenju in delu v rovu ter neobvezni disciplini, preizkusu dela v vodi.

Sodniška ekipa je okrog 15. ure končala z delom in razglasila rezultate. Prvo mesto je zasedel pes Fritz, z vodnikom Leom Fabianiem iz Komna na Krasu, drugi rezultat je dosegel vodnik Peter Fabiani prav tako iz Komna s psom Čipom, tretje mesto pa je pripadlo domačinu Robertu Vidervolu in psu Waka.

Od domačinov je bil uspešen še Julij Skubic s svojim Asom Maledolskim, medtem ko je Ari vodnika Borisa Štravsa iz LD Gradac v zadnji, najmanj zahtevni disciplini, preiskavi lisičjega rova naredil usodno napako in dovolil, da so ga "sodniške sekunde" prehitele. Kljub vsemu, je požel velik aplavz prisotnih, saj je sicer v vseh bolj zahtevnih disciplinah, naravnost blestel...

Samo tekmovanje je potekalo v pravem tovariškem vzdušju in prav lepo je bilo opazovati, kako so vodniki pravzaprav, kar navijali eden za drugega.

V imenu lovske tovarišije se ob tej priložnosti zahvaljujem vsem, ki so pomagali pri izvedbi tako zahtevnega tekmovanja! Zahvala gre tudi gospodu županu Darku Zevniku, ki nas v okviru svojih možnosti vedno podpre in pride pozdravit!

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj