Na vsebino

Vulkanija na Goričkem

S skupino nadarjenih učencev OŠ Vinica smo se 20. aprila odpravili na raziskovalno potovanje v Doživljajski park Vulkanija na Goričkem. Tam je pred tremi miljoni let bruhal zadnji vulkan na območju današnje Slovenije. Z zanimanjem za vulkane so se učenci podali na dogodivščino, ki je poglobila razumevanje o notranjih silah, ki oblikujejo naš planet.

Ekskurzija je vključevala obsežno raziskovanje digitalnih vsebin, ki so učencem omogočile vpogled v svet vulkanov skozi različne perspektive, od simulacij izbruha do interaktivnih predstavitev geoloških procesov.

Po bogatem jutru, preživetem v Vulkaniji, smo se odpravili proti Mariboru, kjer smo nadaljevali z ogledom središča mesta.

Med potjo nazaj smo se ustavili na počivališču Zima, kjer smo obiskali partizansko bolnico Zima, ki nosi status kulturnega spomenika. Ta zgodovinska točka je dodala globlji vpogled v lokalno zgodovino, ki jo nosi ta del Slovenije.

Ob zaključku dneva so učenci odnesli s seboj ne le znanje, ampak tudi strast do raziskovanja in spoznavanja novega.

Vir: OŠ Vinica

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj