Na vsebino

Z roko v roki in RK Metlika

V sklopu letnega programa “z roko v roki “, kateri je namenjen starejšim občanom občine Metlika, ki so napolnili 80 let in več ter bolnim in osamljenim, smo danes skupaj z mladimi člani Rdečega križa Metlika pripravili majhno pozornost in čestitko za 500 oseb. Vse uporabnike programa bodo aktivisti preko mreže trinajstih krajevnih organizacij v naslednjih dneh osebno obiskali, kar bo pomenilo tudi pozornost in zahvala za njihovo minulo delo v dobrobit pomoči potrebnih.

Leto pa bomo zaključili z akcijo “Božiček za en dan” s katero bomo razveselili 200 otrok v občini Metlika.

Programe bomo izvedli s pomočjo občine Metlika, KZ Metlika in RK Metlika.

"V petek, 11. decembra 2015, smo se učenke izbirnega predmeta Državljanska kultura odpravili na Rdeči križ Metlika. Pomagale smo pakirati pakete za starejše občane občine Metlika, ki so napolnili 80 let in več, ter bolnim in osamljenim. Od gospe Zalke Klemenčič, ki nam je predstavila delovanje Rdečega križa Metlika, smo izvedele, da denarno in materialno oskrbujejo družine v naši občini, ki si zaradi brezposelnosti, zdravstvenih težav ipd. ne morejo privoščiti osnovnih potreb za življenje. Zelo smo ponosne, ker smo dokazale, da smo dobrega srca in da rade priskočimo na pomoč. Preživele smo lep in poučen dopoldan, ki nam bo zagotovo ostal v lepem spominu."

Sara Cajnar, 9. a

"Učenke izbirnega predmeta smo se z učiteljico odpravile na Rdeči križ. Tam zaposlenim smo pomagale razvrstiti v vrečke čaj in napolitanke, ki so bile namenjene starejšim občanom Metlike. Dan je bil zanimiv. Na koncu smo imele zelo dober občutek, saj smo s tem naredile zelo dobro delo."

Sara Kambič, 9. c

Vir: Območno združenje Rdečega križa Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj