Na vsebino

Zabavne in poučne avgustovske srede v Belokranjskem muzeju

V Belokranjskem muzeju Metlika so tudi letos pripravili različne delavnice in igre s katerimi lahko otroci v ustvarjalnem in zabavnem duhu preživljajo počitniške dni. Tokrat so v avgustovskih muzejskih sredah pripravili Arheoigro s katero počitnikarji odkrivajo arheološko bogastvo Bele krajine. Arheoigro je po priljubljeni družabni igri Človek ne jezi se zasnovala kustosinja pedagoginja Alenka Misja. Otroci skozi zabavno in poučno igro ob obilici barv, sestavljank, magnetkov in preizkušanja spomina, spoznavajo bogatstvo arheoloških najdb na naših tleh in v muzejski zbirki. Po zaključeni igri otroke popeljejo tudi po stalni muzejski zbirki in jim predstavijo razstavljene predmete.

Arheoigro bodo na metliškem gradu ponovno igrali prihodnjo sredo, 16. avgusta. Predzadnjo avgustovsko sredo pa se bodo preselili v Galerijo Kambič, kjer je na ogled razstava Iz hiše na metliških Dragah. Tam bodo počitnikarji sestavljali sestavljanko na temo razstave, ki predstavlja meščansko življenje v eni izmed metliških hiš iz druge polovice 19. stoletja. Mladi ljubitelji arheologije bodo tako skozi igro lahko primerjali življenje v Metliki nekoč in danes.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj