Na vsebino

Začel se je Filmski tabor Kolpa

Danes se za dijake pričenja 12. Filmski tabor Kolpa, ki bo potekal do četrtka, 27. junija v Črnomlju in okolici. Osnovni koncept tabora, ki ga pripravlja Zavod za izobraževanje in kulturo (ZiK) Črnomelj v sodelovanju z Ekonomsko šolo Novo mesto (program Medijski tehnik), je ustvarjalno druženje mladih s slovenskimi filmskimi strokovnjaki in pridobivanje kakovostnih teoretičnih in praktičnih filmskih izkušenj. Vsi udeleženci tabora že imajo predhodne izkušnje s snemanjem filmov, zato na taboru še dodatno nadgrajujejo svoja znanja.

V Kulturnem domu Črnomelj se je danes zbralo 22 dijakov iz 15 srednjih šol iz vse Slovenije, ki so želeli to poletje nagraditi svoje znanje o filmski produkciji. Tokratna tema tabora je vseživljenjsko učenje, saj črnomaljski ZiK letos obeležuje 60 let organiziranega izobraževanja v Beli krajini.

Mladi filmarji so razdeljeni v tri skupine, vsaka ustvarja pod mentorstvom priznanega filmskega ustvarjalca. Metliška filmska režiserka Maja Weiss, sicer začetna pobudnica tabora, je mentorica delavnice dokumentarnega filma. Poleg tega se mladi preizkušajo tudi v izdelavi igranega filma pod mentorstvom režiserja Martina Turka, ter spoznavajo izdelavo animiranega filma pod vodstvom filmskega animatorja Timona Ledra.

Projekcijo vseh filmov letošnjega filmskega tabora Kolpa bodo pripravili v četrtek ob 17. uri v Kulturnem domu Črnomelj.

Fotografije so s Pobrežja pri Adlešičih, kjer je potekalo snovanje scenarijev in konceptov.

Vir: Zik Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj