Na vsebino

Ugrabitev v Malem Nerajcu!

Iz neuradnih virov smo izvedeli, da naj bi danes ilegalni prebežniki ugrabili osebo v Malem Nerajcu. Odpeljali smo se na kraj dogodka, da preverimo ali govorice držijo.

"Na žalost je vse, kar ste slišali res", so mi takoj povedali v Baru Moravec in me usmerili v vinograd, ki je oddaljen slabih 5 minut od glavne ceste in bara. Policisti črnomaljske policijske postaje so že bili na kraju dogodka, ki so ga tudi zaščitili in zaprli. Fotografiral sem lahko samo od daleč. Policisti so bili v pričakovanju kriminalistov in Novega mesta, če sem prav razumel.

Odpeljal sem se nazaj v Bar Moravec, kjer sem dobil več informacij.

Mirko Moravec, 80-letnik, se je danes dopoldne odpravil v vinograd, ki leži le nekoliko stran od glavne ceste. Današnje urejanje vinograda pa se je zanj končalo v Sežani. Kako, se vprašate?

Prisluhnite hčerki Nataši, ki na kratko opiše dan, kakršnega si ni predstavljala niti v sanjah: TUKAJ.

V tem trenutku se oče Mirko še ni vrnil iz Sežane, obiščemo ga jutri dopoldne in upamo, da nam bo lahko povedal kaj več o tem neprijetnem dogodku. Ne moremo si predstavljati, kako se je počutil zvezan v prtljažniku avtomobila in kakšne misli so mu takrat rojile po glavi. Ugotovimo lahko le to, da ima zgodba srečen konec.

Vse prebivalce pa še enkrat opozarjamo, da so kar se da previdni ter da hiše in avtomobile zaklepajo.

Iz Kazenskega zakonika (KZ-1) pa samo tole:

"Ugrabitev

134. člen

(1) Kdor koga ugrabi z namenom, da njega ali koga drugega prisili, da nekaj stori, opusti ali trpi, ali kdor v zvezi z ugrabitvijo prisili ugrabljeno osebo ali koga drugega, da nekaj stori, opusti ali trpi, se kaznuje z zaporom od šestih mesecev do petih let.

(2) Kdor stori dejanje iz prejšnjega odstavka proti mladoletni osebi ali zagrozi z ubojem ali s hudo telesno poškodbo ugrabljene osebe, se kaznuje z zaporom od enega do desetih let.

(3) Storilec dejanj iz prvega ali drugega odstavka tega člena, ki prostovoljno spusti na prostost ugrabljeno osebo, preden je izpolnjena njegova zahteva, zaradi katere jo je ugrabil, se sme kaznovati mileje ali se mu sme kazen odpustiti."

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj