Na vsebino

Vpis novih učencev v glasbeno šolo

Glasbena šola Črnomelj za šolsko leto 2019/2020 razpisuje naslednje programe:

  • Predšolska glasbena vzgoja: Kandidati, ki v letu 2019 dopolnijo 5. leto starosti
  • Glasbena pripravnica: Kandidati, ki v letu 2019 dopolnijo 6. leto starosti in začnejo meseca septembra 2019 obiskovati 1. razred »devetletke«.

Za vpis v predšolsko glasbeno vzgojo in glasbeno pripravnico ni potrebno opravljati preizkusa glasbenih sposobnosti.

  • Program glasba – posamezni inštrumenti ( violina, viola, violončelo, kontrabas, trobenta, pozavna, tuba, bariton, tenor, rog, klarinet, saksofon, flavta, kljunasta flavta, oboa, tolkala, kitara, tamburica, petje, klavir, harmonika, diatonična harmonika in električne klaviature (nadstandard)).

Kandidati, ki v letu 2019 dopolnijo 7. leto starosti in več. Omenjeni kandidati delajo preizkus glasbenih sposobnosti. Učenci, ki v šolskem letu 2018/2019 obiskujejo pouk glasbene pripravnice in se želijo vpisati na posamezne inštrumente tudi opravljajo preizkus glasbenih sposobnosti.

Na sprejemnem preizkusu preizkusimo glasbeno nadarjenost in upoštevamo priporočljivo starost, ki je predpisana v predmetniku za posamezne inštrumente.

Po opravljenem preizkusu bodo učenci razporejeni na inštrumente, ki jih priporoča sprejemna komisija in glede na število prostih mest, ki jih potrdi ministrstvo za šolstvo.

K preizkusu glasbenih sposobnosti bodo kandidati povabljeni pismeno.

Kandidati morajo do vključno 23. maja 2019 oddati pravilno izpolnjeno elektronsko prijavnico ali navadno prijavnico za vpis v glasbeno šolo. Slednjo lahko oddate osebno v tajništvo šole (uradne ure: vsak dan od ponedeljka do petka med 10.30 in 15. uro) ali pošljete na naslov: Glasbena šola Črnomelj, ulica Mirana Jarca 2, 8340 Črnomelj.

Prijavnico lahko kupite v DZS Črnomelj, papirnici Dar dom Črnomelj, trgovini Partner v Metliki ali si jo natisnete. Prijavnic, ki bodo nepravilno izpolnjene ali nepravočasno oddane, ne bomo upoštevali. Dodatne informacije so na voljo v tajništvu šole (tel. 073569060).

Prijavnico v elektronski obliki lahko izpolnete TUKAJ.

Vir: Glasbena šola Črnomelj

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
74
87
98
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj