Na vsebino

Zadnji podatki: 10 novih okužb, umrli še trije ljudje

Včeraj so v Sloveniji opravili 1.317 testov na okužbo z novim koronavirusom in potrdili še deset novih okužb, skupaj 1.418. Umrli so še trije bolniki s covid-19, skupaj do zdaj 89.

V bolnišnicah je bilo 73 bolnikov, kar je pet manj kot dan pred tem. Na intenzivni negi se je včeraj zdravilo 25 bolnikov, kar je eden več kot dan prej. V domačo oskrbo so včeraj odpustili sedem oseb, je na spletu objavila vlada. Do zdaj so v Sloveniji opravili 51.607 testiranj. Med 1.418 okuženimi je 627 moških in 791 žensk.

V Nacionalni raziskavi o razširjenosti COVID-19 je bilo do 28. aprila izvedenih skupno 1223 testiranj, samo včeraj 43 testiranj. Pri 1 osebi (skupno) je bila potrjena okužba.

Danes odprtje knjižnic in muzejev ...

Vladni govorec Jelko Kacin je uvodoma dejal, da je vlada včeraj na dopisni seji storila nove korake v strategiji za postopno sproščanje varovalnih ukrepov. Od danes so tako dovoljene storitve nepremičninskega posredovanja, lahko so odprte knjižnice, galerije, muzeji in dimnikarske storitve. Ob tem je pojasnil, da odprtje ni obvezno, vse storitve pa morajo potekati v skladu z usmeritvami Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

... v ponedeljek terase lokalov

Dodal je, da želi vlada ukrepe sproščati takoj, ko so za to izpolnjeni pogoji, ki jih opredeljuje zdravstvena stroka. Vlada je tako odločila tudi, da se lahko od 4. maja v lokalih na prostem izvaja strežba, odprle pa se bodo lahko še nekatere druge dejavnosti. Kaj točno, preverite tukaj.

Vir: Siol.net
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj