Na vsebino

Prošnja za pomoč po požaru

V soboto, 25. 4. 2020, ob 8.13 je požar prizadel našega člana g. Jožeta Dragovana iz Drašičev pri Metliki. Z drvarnice se je požar razširil na hlev, skedenj in ostrešje stanovanjske hiše. Drvarnica, leseni del hleva in skedenj so v celoti pogoreli, pogorelo je tudi 200 m2 ostrešja stanovanjske hiše. Zgoreli sta še dve osebni vozili, nakladalnik za seno, dve motorni kolesi in več kmetijskih priključkov. Zgorela je tudi večja količina skladiščenih lesenih palet, ki so jih uporabljali v dejavnosti.

Med gašenjem so bili poškodovani tudi poslovni prostori.

V intervenciji je sodelovalo 84 gasilcev, vendar je škoda po požaru ogromna. Obnoviti bo potrebno stanovanjsko hišo, ponovno zgraditi gospodarska poslopja,…

»Vse se je zgodilo v nekaj minutah. Niti osebnih avtomobilov, ki sta bila zunaj, nismo uspeli umakniti,« je še vedno v šoku povedal Jože Dragovan, avtoprevoznik zadnjih 13 let.

Članu metliške obrtno-podjetniške zbornice so na pomoč že priskočili prijatelji, znanci, sosedje, kolegi obrtniki.

Naša zbornica se je povezala z Ustanovo za humanitarno pomoč obrtnikom, ki deluje v okviru OZS, ki je za zbiranje pomoči odprla poseben sklic na svojem računu. Tudi vi lahko po svojih močeh pomagate z nakazilom na:

Ustanova za humanitarno pomoč obrtnikom Celovška cesta 71, 1000 Ljubljana

Poslovni račun odprt pri NLB d.d. št.: SI56 0201 3025 7684 878
BIC banke: LJBASI2X
Namen: Humanitarna pomoč – Požar v Drašičih
Koda namena: CHAR
Sklic: 00 10-1049

Denarna sredstva se zbirajo strogo namensko, samo za našega člana, zato bodite pozorni pri izpolnitvi plačilnega naloga.

Vir: Območna obrtno-podjetniška zbornica Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj