Na vsebino

Zadnji podatki: 15 mrtvih in več kot 800 okuženih

Uradni govorec vlade, veleposlanik Jelko Kacin, je na današnji novinarski konferenci povedal, da je v Sloveniji za novim koronavirusom umrlo že petnajst ljudi. Po zadnjih podatkih so pristojni v ponedeljek potrdili 802 okužbi, kar je 46 več kot v nedeljo. Skupaj je bilo testiranih 22.474 ljudi, je pojasnil Kacin.

Vladni govorec, veleposlanik Jelko Kacin, je povedal, da je v Sloveniji umrlo že 15 ljudi, ki so bili okuženi z novim koronavirusom. V ponedeljek sta namreč po njegovih besedah umrla dva okužena, danes do 11. ure, ko se je začela vladna novinarska konferenca, pa še dva človeka, ki sta bila okužena z novim koronavirusom. Eden od preminulih je včeraj umrl v bolnišnici na Golniku, šlo je za starejšega moškega, je pojasnil Kacin.

Več kot 800 potrjenih okužb, skupaj testirali več kot 22 tisoč ljudi

V Sloveniji so v ponedeljek potrdili 802 okužbi z novim koronavirusom, kar je 46 več kot v nedeljo. Skupaj je bilo testiranih 22.474 ljudi, samo včeraj so po besedah Kacina testirali 1.125 ljudi. "Ne potrebujemo več dokazov o tem, v kako resni situaciji smo. Ne potrebujemo novih potrditev, da je potrebno biti maksimalno previden," je dejal Kacin. Iz bolnišnic so včeraj odpustili šest ljudi, ki so bolezen covid-19 uspešno preboleli, je še dodal Kacin.

"Zavedamo se, da je danes dan izplačila pokojnin. Prosim vse upokojence, da preložijo dvig pokojnin, če to ni nujno potrebno, in se izogibajo zaprtih prostorov, če je tam veliko ljudi," je upokojence pozval Kacin. Nošenje mask in improviziranih zaščitnih sredstev v zaprtih prostorih je "naša suverena in odgovorna odločitev, ki temelji na naši strokovni presoji razmer", je dodal vladni govorec.

Na ljubljanski infekcijski kliniki 50 bolnikov, 14 v intenzivni enoti

Na Kliniki za infekcijske bolezni UKC Ljubljana je danes hospitaliziranih 50 bolnikov z novim koronavirusom, od tega 36 bolnikov na odraslih oddelkih in 14 v intenzivni enoti, dva bolnika pa sta že ekstubirana. Kot je dejala infektologinja Tadeja Kotar s klinike za infekcijske bolezni, je to "tudi zaradi izjemno dobrega dela naših intezivistov in celotne ekipe”.

"Dinamika je pestra in hitra. Če pomislimo, kako je bilo pred štirimi tedni, se stvari spreminjajo s svetlobno hitrostjo. Zdaj sprejemamo osebe, ki so ogrožene, ki ob sprejemu potrebujejo kisik ali pa dodatno nego oziroma opazovanje. Kako hudo so ljudje bolni ob sprejemu, se je v 14 dneh zelo obrnilo," je pojasnila Kotarjeva. Spomnimo, da je bilo v Sloveniji zaradi bolezni covid-19 v ponedeljek hospitaliziranih 119 bolnikov, od tega 28 na intenzivni negi.

Število okuženih v Sloveniji in po regijah lahko spremljate TUKAJ.

Število okuženih po vsem svetu pa lahko spremljate na povezavi TUKAJ.

S klikom na vir (spodaj) lahko preverite tudi video poročilo s tiskovne konference.

Vir: Siol.net

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj