Na vsebino

Zagotavljanje toplega obroka za učence in dijake

Občina Metlika poziva vse učence in dijake, s prebivališčem v občini Metlika, za katere je v času zaostrenih epidemioloških razmer organizirano izobraževanje na daljavo, da se prijavijo na brezplačni topli obrok, če tak obrok potrebujejo.

Do brezplačnega toplega obroka so upravičeni učenci in dijaki, pri katerih povprečni mesečni dohodek na osebo, ugotovljen v odločbi o otroškem dodatku ali državni štipendiji ali odločbi na podlagi vloge za priznanje pravice do subvencije malice ali kosila ne presega 382,82 EUR (3. dohodkovni razred otroškega dodatka oziroma 2. razred državne štipendije). Brezplačni topli obrok pripada tudi učencem in dijakom, ki so nameščeni v rejniško družino.

Učenci in dijaki se na topli obrok prijavijo preko šole (do 9. ure zjutraj za naslednji dan), ki jo obiskujejo, le-ta pa za učence, ki so prijavljeni na šolsko kosilo, upravičenost do brezplačnega obroka preveri v CEUVIZ. Šole zbrane podatke o prijavah posreduje Občini Metlika, ki na podlagi zbranih potreb organizira pripravljanje in distribucijo toplega obroka.

Učenci in dijaki oziroma njihovi starši topli obrok prevzamejo na Osnovni šoli Metlika, ki hrano pripravlja.

Izjemoma (po predhodnem dogovoru) občina za učence in dijake, organizira dostavo toplega obroka na dom ali na ustrezno razdelilno točko.

Potrebo po toplem obroku prijavite najkasneje do ponedeljka, 9. 11. 2020, do 8. ure zjutraj.

Vir: Občina Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj