Na vsebino

Zaigraj na Prazniku glasbe v Črnomlju

Utrinek z lanskoletnega Praznika glasbe v Črnomlju.
Utrinek z lanskoletnega Praznika glasbe v Črnomlju.

Razvojno informacijski center (RIC) Bela krajina se tudi letos pridružuje svetovni iniciativi "Fete de la Musique", ki poteka v več kot 120 državah in 400 mestih po celem svetu in vsako leto na poletni solsticij, 21. junija, na ulice in trge in druga prizorišča pripelje živo glasbo. Praznik glasbe, v partnerstvu s Slovenskim glasbeno-informacijskim-centrom (SIGIC), v mestu Črnomelj prirejamo drugič. Letošnje leto se bo dogodek odvil v sredo, 21. junija 2023, na prvi dan v sklopu folklornega festivala Jurjevanje.

SIGIC je na svojih spletnih straneh objavil poziv glasbenikom in glasbenicam. Prijave za Praznik glasbe 2023 so odprte do. 7 maja 2023! Če bi želeli nastopiti na Prazniku glasbe, vas vabimo k izpolnitvi obrazca! Prijavo boste oddali z potrditvijo gumba “pošlji” na dnu prijave. Prejeli boste potrditveni mail. Po 9. maju 2023 se bodo ponovno odprle prijave za tista mesta, kjer bodo kapacitete še omogočale dodatne nastopajoče.

Po izteku roka za prijavo, bomo vaš kontakt posredovali koproducentom v izbranem mestu, s katerim boste nato dogovorili podrobnosti okoli nastopa.

Vse informacije s prijavnim obrazcem najdete na www.praznikglasbe.si in na spletni strani RIC Bela krajina.

Poziv gostincem, lokalnim organizacijam, društvom in prostovoljcem

Z enodnevnim festivalom Praznik glasbe želimo obogatiti kulturno dogajanje po razpršenih prizoriščih mesta Črnomelj in vključiti lokalno prebivalstvo v različne aktivnosti.

S tem namenom vabimo:

  • gostince, lokalne organizacije, različna društva, ki bi želeli na svojih lokacijah gostiti glasbenika,
  • ljubiteljske ali profesionalne fotografe/snemalce, ki bi želeli sodelovati pri avdio-vizualni predstavitvi dogodka (snemanje in montaža promo videa, fotografiranje),
  • prostovoljce/-ke, ki bi pomagali pri različnih nalogah organizacije dogodka.

Vse informacije s prijavnim obrazcem dobite na tej povezavi.

Za dodatne informacije lahko kontaktirate koproducentko festivala za mesto Črnomelj Klaudijo ([email protected]; 040 147 765).

Vir: RIC Bela krajina

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj