Na vsebino

Zajčki veselo opravljamo nalogo, ki nam jo je naložil petelin Zdravko

Zajčki smo se zelo resno lotili naloge, ki nam jo je naložil petelin Zdravko. Najprej smo malo ponovili in se skušali spomniti zakaj nas je petelin Zdravko obiskal? Spomnili smo se tudi, da smo mu obljubili pomoč. Da ne bi na to pozabili smo si sporočilo z nalogo skrbno še nekajkrat prebrali in ga prilepili na vidno mesto.

Takoj smo se lotili naloge in začeli aktivno in navdušeno raziskovati. Listali smo različne slikanice in skušali ugotoviti in poiskati živali, ki sestavljajo njegovo družino. Iskali smo tudi med različnimi plastičnimi živalmi s katerimi se občasno igramo. Kaj hitro smo ugotovili, da iščemo peteline, kokoši in piščančke. Joj kako smo bili veseli, ko smo jih zagledali.

Poimenovanje in oglašanje posameznih članov družine nam je delalo kar nekaj težav. Pomagali smo si s fotografijami, ki smo jih skrbno prilepili na omaro in steno. Ta odločitev je bila zelo dobra, saj je bil napredek viden že naslednji dan.

Pozorno smo poslušali pripovedovanje zgodbe “Dorina jajca” (Julie Sykes) ob slikanici, spoznavali in pripevali smo prvi dve kitici pesmice “Petelinček je na goro šel” (ljudska). Sestavljali smo tudi sestavljanke s pripadniki kokošje družine, kjer smo pokazali svojo spretnost in vztrajnost.

Na koncu smo se seznanili in utrjevali deklamacijo z naslovom “Piščančkova uspavanka” (Neža Maurer) ter si z velikim veseljem izdelali piščančka. Teden je bil res pester, zabaven in komaj čakamo na ponovno srečanje s petelinom Zdravkom.

Vir: Vrtec Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj