Na vsebino

Zaključek 5. sezone Poletavcev - poletnih bralcev

V Knjižnici Črnomelj smo v torek, 28. septembra, uspešno zaključili peto sezono poletnega bralnega projekta Poletavci - poletni bralci. Poletavci so otroci, stari od sedem do dvanajst let, ki so med poletnimi počitnicami pridno brali, prebrano vpisovali v bralne sezname, ki so jih dobili v knjižnici, starši pa so s podpisom potrdili, da so res brali.

Zgodba s počitniškim branjem se je pričela pred petimi leti, ko smo se pridružili Mestni knjižnici Ljubljana, ki je nosilka projekta Poletavci. V Knjižnici Črnomelj smo veseli, da smo del velike družine bralcev in hkrati ponosni na to, da je veliko otrok sodelovalo pri bralnem projektu. S tem, ko so veliko brali, so si pridobili super navado branje in super nagrade: majico, priznanje in magnetek Poletavci.

Vsi sodelujoči pa so sodelovali v žrebanju za glavno nagrado, elektronski pikado, ki ga je tudi letos podarilo podjetje Hervis. V knjižnici smo vsakemu Poletavcu pripravili kino vstopnico za ogled filma v Kulturnem domu Črnomelj in kuponček za kepico sladoleda v slaščičarni Metro. Vsi sodelujoči bralci s priznanjem Poletavcev lahko izkoristijo možnost, da se jim sodelovanje prizna kot ena prebrana knjiga pri opravljanju šolske bralne značke.

Čestitamo vsem nagrajenim in sodelujočim Poletavcem. Prijazno vabljeni, da se nam pri branju pridružite tudi naslednje poletje, saj pol ure branja na dan prežene dolgčas stran!

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj