Na vsebino

Zaradi covida-19 umrlo 25 bolnikov

Po 4807 testih na novi koronavirus je bilo včeraj po neuradnih podatkih sledilnika covid-19 potrjenih 1342 okužb. Delež pozitivnih testov je znašal 27,92 odstotka.

Zaradi covida-19 se v bolnišnicah zdravi 821 bolnikov, 131 jih potrebuje intenzivno nego. Zaradi covida-19 je umrlo 25 bolnikov, je sporočil vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin.

14-dnevna pojavnost okužb na 100.000 prebivalcev (incidenca) je 1074.

Epidemiološka slika je še naprej resna

Epidemiološka slika v Sloveniji je še vedno zelo resna. O vrhu epidemije še ni mogoče govoriti, čeprav se kažejo nekateri učinki ukrepov. Prihodnja dva tedna bosta kritična predvsem za bolnišnice.

Ta trenutek je v bolnišnicah na voljo približno 900 postelj, od tega 160 na intenzivni negi, a mrzlično iščejo in pripravljajo nove, je za Radio Slovenija pojasnila vodja strokovne skupine Bojana Beović.

"Pričakujemo, da bomo s temi ukrepi vendarle prišli čez ta hudi val … Potem pa je vprašanje, katere ukrepe bomo morali obdržati. Prav gotovo bodo določene dejavnosti morale ostati zaprte," je še dodala.

Od 338 ljudi, ki so do sobote umrli s covidom-19, je bilo skoraj 70 odstotkov stanovalcev domov za starejše in številni so še vedno velika žarišča okužb. V Podbrdu v občini Tolmin so v eni izmed enot, kjer so odrasli s posebnimi potrebami, okuženi skoraj vsi od 93 stanovalcev in petina zaposlenih.

Vir: RTV SLO

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj