Na vsebino

Zasaditev divjih trt

JP Komunala Črnomelj:

Danes je JP Komunala Črnomelj v sklopu projekta ozelenitve mesta, v sodelovanju z Urbanim zelenjem mesta Črnomelj, posadila divje trte. S tem bo poskrbljeno za privlačnejši izgled zidov pod OŠ Mirana Jarca Črnomelj.

Listi divje trte so poleti temno zelene barve, jeseni pa se obarvajo škrlatno rdeče. Tako nam bodo trte skozi vse leto obarvale in polepšale vsakdan.

Urbano zelenje mesta Črnomelj:

Veseli smo, da smo v letošnji akciji ozelenitve Črnomlja zasadili 9 novih dreves ter grmovnice in vzpenjavke na treh lokacijah.

Zasaditev novih dreves v mestu so omogočili donatorji, ki so podprli našo akcijo s prispevanjem finančnih sredstev in sadik dreves. S tem so pokazali, da jim je mar za okolje v katerem delujejo ter se zavedajo pomena zelenega mesta.

Zahvala gre:
- AMD KOLPA MXS (tepka na Vražjem kamnu),
- Livar d.d. (tulipanovec pri vrtcu na Čardaku),
- Polycom Plastics (maklen ob Kolodvorski cesti),
- Osnovna Šola Mirana Jarca Črnomelj (japonski cercidifil ob šoli),
- Vrtec Otona Župančiča Črnomelj (ostrolistni javor pri vrtcu);
- Zobni Laboratorij Erika Matotek s.p. (bela vrba na sotočju Lahinje in Dobličice).

Zasaditev pa nam je omogočila tudi močna podpora lokalne skupnosti.

Krajevna skupnost Črnomelj je poleg donatorjev financirala velik delež drevnin in poskrbela za izdelavo tablic, ki bodo označevala drevesa.Prevoz dreves, sadilni material in zasaditev je financirala in strokovno opravila ekipa Komunale Črnomelj. Le-ta bo v prihodnjih letih prevzela tudi skrb za drevesa.

Občina Črnomelj je strokovno sodelovala pri izbiri lokacij in nas podpirala pri organizaciji letošnjega sajenja. Iz srca hvala vsem. Tudi zaradi vas bo naše mesto bolj zeleno in prijazno!

Vir: JP Komunala Črnomelj / Urbano zelenje mesta Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj