Na vsebino

Zavod Metlika na sejmu Alpe Adria

Pod okriljem Slovenske turistične organizacije in kot članica Združenja zgodovinskih mest Slovenije, smo se Zavod Metlika dva dni predstavljali in promovirali ponudbo Bele krajine na največjem slovenskem turističnem sejmu Alpe Adria na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

Predstavila se je kraljica metliške črnine Nina Pečarič, ki je s predstavitvijo Kraljičinega vina metliško črnino (Vinska klet Metlika) ter modro frankinjo (Vinska klet Prus) navduševala tako turistične deležnike, kot obiskovalce. Martina Vidic je s svojimi ročnimi spretnostmi in čudovitimi belokranjskimi pisanicami očarala goste, ki iščejo kulturne vsebine, Osnovna šola Brihtna glava pa je s svojo učno uro poskrbela za humorni povratek v preteklost. Promovirali smo festival Vinska vigred, ki bo letos od 15. do 17. maja ter Dan hiše dobrot Bele krajine, ki bo 5. julija na Mestnem trgu v Metliki.

Sejem smo izkoristili tudi za udeležbo na strokovnih posvetih ter predavanjih, ki so nujna za naše kvalitetno nadaljnje delo. Srečali smo se z našimi partnerji iz celotne Slovenije ter bili veseli obiska in podpore turističnih ponudnikov iz Bele krajine. V veliko čast nam je tudi, da se je pri nas oglasil velik promotor Bele krajine, generalni konzul Nepala, gospod Aswin Shrestha.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj