Na vsebino

Zavod Videja na Evropski geografski olimpijadi

Mesec dni nazaj je bil v Črnomlju ustanovljen Zavod Videja, ki si postopoma prizadeva postati stičišče ponudnikov in prejemnikov uporabnega znanja, ter prostor, kjer se rojevajo ideje. Ker gre za neprofitni zavod NVO, je njegov namen predvsem bogatenje prostočasne ponudbe dejavnosti za vse generacije, predvsem za mlade. Sledite nas lahko na Facebook strani, v pripravi pa je tudi spletna stran Zavoda.

V mesecu avgustu smo že pripravili predstavo ob razglasitvi Doltarjevega leta na Gričku, konec preteklega tedna pa smo sodelovali na prvi spletni Evropski geografski olimpijadi EGEO 2020 in osvojili kar dve bronasti medalji! Njuna dobitnika sta srednješolca Vid Kavčič in Anže Rom.

Mednarodna spletna tekmovanja niso zalogaj le za organizatorja, pač pa tudi za udeležence. Poleg napornih priprav, izkazovanja znanja, je potrebno obvladati še IKT, biti zbran in psihično močan ter ne pustiti, da te iztirijo nezaželene tehnične napake in prekinitve v internetni povezavi. Ne glede na rezultate gre za nepozabno izkušnjo z dodano vrednostjo, ki bo vsem udeleženim v današnjem svetu lahko prišla še kako prav. Zato čestitke prav vsem udeleženim!

Mi pa gremo naprej in iščemo nove ter drugačne dejavnosti, na katere se lahko prijavi prav vsak od vas. Ustanoviti si želimo kreativen, gibljiv in živ pevski zbor za mlade in odrasle (prijave TUKAJ), spoznavali bomo zvezde in se učili astronomije v okviru kreativnih delavnic za mlade ...

Če imate tudi vi kaj ponuditi sokrajanom, nas kontaktirajte. Skupaj bomo poiskali način, da boste videni in slišani.

Vir: Zavod Videja

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj