Na vsebino

Zbirajo predloge za Ganglova priznanja in plakete

Prejemniki Ganglovih priznanj in plakete za leto 2022.
Prejemniki Ganglovih priznanj in plakete za leto 2022.

Do petka, 22. decembra 2023, do 12. ure, lahko podate predlog za Ganglovo priznanje in Ganglovo plaketo v občini Metlika za leto 2023. Ganglova priznanja in plakete se podeljujejo fizičnim in pravnim osebam, ki so s svojim aktivnim, ustvarjalnim, organizacijskim ali ljubiteljskim delom na področju kulturnih dejavnosti dosegli pomembne uspehe in dosežke trajnejše vrednosti v občini Metlika in izven njenih meja.

Ganglovo priznanje lahko prejmejo ustvarjalci z območja metliške občine za izjemne kulturne stvaritve, ki so bile javnosti predstavljene v minulem enoletnem obdobju (1.10.2022 - 30.9.2023).

Ganglovo plaketo lahko prejmejo ustvarjalci z območja občine Metlika za delo v daljšem obdobju, ki trajno obogati kulturno zakladnico občine. Kadar gre za tako celovito delo, da ni mogoče prepoznati oziroma ločiti posameznikovega kulturnega prispevka, lahko dobi Ganglovo priznanje oziroma Ganglovo plaketo skupina ustvarjalcev.

Predlog lahko podajo pravne osebe ali posamezniki.

Obrazec za oddajo predlogov in več informacij lahko najdete na povezavi TUKAJ.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj