Na vsebino

Zdrav zajtrk v Zdravstvenem domu Črnomelj

Zdravstveni dom Črnomelj
Zdravstveni dom Črnomelj

Na povabilo direktorice Eve Čemas smo imeli predstavniki medijev danes zjutraj zajtrk kar v Zdravstvenem domu. Seveda nam je direktorica najprej predstavila samo ustanovo in povedala, da ZD Črnomelj, skupaj z zdravniki, ki imajo koncesijo, skrbi za približno 18.700 prebivalcev Občine Črnomelj in Občine Semič.
Eva Čemas nam je predstavila tudi poslovanje doma v obdobju med januarjem in septembrom letos in povedala, da poslujejo v skladu z zastavljenim finančnim načrtom, morebitne presežke pa bodo namenili za razvoj zdravstvene dejavnosti v samem Zdravstvenem domu.
Dobra novica je tudi ta, da je od 1. septembra letos ponovna zaposlena zdravnica specialistka pediatrije. S tem je, po letu 2004, končno zagotovljena primerna specialistična oskrba.
Zdravstveni dom Črnomelj na različne načine sodeluje tudi z okoljem, seveda v okviru časovnih in kadrovskih zmožnosti. Sodelujejo s Centrom medgeneracijskega učenja Bela krajina (ZIK), Društvom upokojencev, DC Šent iz Metlike, društvom Ozara in še v mnogih drugih projektih, ki so namenjeni širši javnosti predvsem na preventivnem področju.
Včeraj je začela delovati tudi referenčna ambulanta zdravnice Valerije Šimec (dr.med.,spec.druž.med), čez mesec dni pa odprejo še eno in sicer zdravnice Mirele Mićić Despotović (dr.med.,spec.druž.med.). Referenčna ambulanta je naziv za ambulanto družinske medicine z razširjenim timom zdravstvenega osebja. Poleg zdravnika in medicinske sestre paciente referenčne ambulante spremlja tudi diplomirana medicinska sestra, ki prevzame spremljanje parametrov določenih kroničnih bolezni in preventivne aktivnosti.
Po zdravem zajtrku, ki nam ga je predstavila glavna sestra Nada Zorec in seveda povedala kaj je pri prehrani pomembno, smo obiskali urgentno ambulanto, kjer nam je mag. zdravstvene nege Aljaž Kren predstavil nov prenosni ultrazvok in tudi prikazal njegovo uporabo.

Zvočni zapis

  • - Eva Čemas o poslovanju ZD

  • - Eva Čemas o investicijah

  • - Eva Čemas, prenosni ultrazvok

  • - Nada Zorec, glavna sestra, na katerih področjih je potrebno največ preventive

Vir: ZD Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj