Na vsebino

"Zdravo v pomlad" z Zdravstvenim domom Črnomelj

V Zdravstvenem domu Črnomelj so danes odprli novo zobozdravstveno ambulanto za odrasle, zobozdravnice Ines Vrtin, ter predstavili novo reševalno vozilo.

Ob tem so od 9. do 11. ure, potekale različne aktivnosti, med drugim so boiskovalce pričakali s stojnico zobozdravstvene vzgoje in preventive. Na spodnjem parkirnem prostoru pa prikazali sodobno opremo reševalnega vozila.

Direktorica ZD Črnomelj Eva Čemas je ob tem pripravila tudi kratek pregled poslovanja v letu 2017:

"Zdravstveni dom Črnomelj je v letu 2017 posloval v skladu z zastavljenim finančnim načrtom. Svoje delovanje smo prilagajali dejanskim možnostim. Trudili smo se na vseh nivojih poslovati tako, da bi bil učinek vloženih sredstev in našega delovanja čim večji. Načrtovani obseg dela smo izpolnili. To je osnovni predpogoj, ki vodi k pozitivnemu poslovanju zavoda, saj plačilo s strani ZZZS dobimo ob izpolnitvi pogodbenih obveznosti. Na številnih področjih dela smo obveznosti tudi presegli. Na osnovi teh podatkov smo tudi predlagali širitve programov. Leto zaključujemo s 31.943€ presežkov prihodkov nad odhodki. Zavod je likviden in tekoče poravnava svoje obveznosti. Presežki bodo v skladu z zakonodajo namenjeni za razvoj zdravstvene dejavnosti v Zdravstvenem domu Črnomelj. Finančni kazalniki gospodarnosti in učinkovitosti poslovanja so iz leta v leto boljši. Zavod je finančno konsolidiran, pridobiva nove programe in zagotavlja stabilnost zdravstvene oskrbe.

Uspešni smo bili tudi pri pridobivanju širitev programov. V letu 2017 smo pridobili širitev:
- tim zobozdravstva za odrasle
- tim ambulantne fizioterapije
- novo referenčno ambulanto.S tem bomo našim uporabnikom povečali dostop do teh storitev in zmanjšali čakalne dobe. Nenazadnje pa to pomeni tudi nova delovna mesta."

Podrobnejše poročilo najdete v priponki spodaj.

Priponke

Vir: ZD Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj