Na vsebino

Že štirinajsti zaključek Pravljičnega potujočega kovčka

Vse sodelujoče otroke in mentorje smo nagradili s spletnim ogledom šestih epizod odličnega slovenskega risanega filma TAKO ZRASTE ...

V četrtek, 3. junija 2021, smo preko spleta zaključili še eno sezono družinskega branja in druženja ob pravljičnem potujočem kovčku. V letošnjem projektu je sodelovalo več kot 800 družin in preko 100 mentorjev iz skoraj vseh vrtcev in šol črnomaljske in semiške občine.

Projekt ima povezovalno vlogo, saj povezuje knjižnice, vrtce, šole in družine. Nekaterim družinam kovček s knjigami pomeni prvi in edini stik s knjigo in branjem.

V Knjižnici Črnomelj smo v novembru 2020 s kvalitetnimi knjigami napolnili 55 kovčkov. Zaradi korone smo v kovčke dali samo tri knjige, ker so bile knjige vsak teden od petka do nedelje v karanteni in so nato razkužene nadaljevale svojo pot od otroka do otroka. Za to so vestno skrbeli mentorji.

Za letošnji zaključek smo se ob 10. uri najprej na ZOOM-u srečali otroci, učenci, mentorice in mentorji, ravnateljice in ravnatelji. Pozdravil in nagovoril nas je župan Občine Črnomelj, gospod Andrej Kavšek.

V nadaljevanju so si otroci preko povezave v varnih zavetjih mehurčkov ogledali risanke, ki smo jih v sodelovanju z ZIK Črnomelj pridobili iz Kinodvora Ljubljana. Vsi sodelujoči bodo prejeli tudi lična priznanja, ki so delo oblikovalca Rolanda Pluta, in jih bodo lahko po dogovoru prevzeli v knjižnici.

Direktorica Knjižnice Črnomelj Anja Panjan Trgovčić je za zaključek Pravljičnega potujočega kovčka zapisala: »Dragi bralci! Upam, da ste s ponosom pravljični potujoči kovček odnesli domov ter z veseljem prebirali knjižne zaklade, ki so se skrivali v kovčku. Naj vam knjige postanejo prijateljice, ki vas bodo učile in navdihovale vse življenje. Iskrena hvala vsem sodelujočim: sodelavki Bredi, mentorjem, staršem ter Občini Črnomelj in Semič za podporo.«

Pridružujemo se njenim lepim mislim in že snujemo načrte za prihodnje šolsko leto.

Vir: Knjižnica Črnomelj
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj