Na vsebino

Žičnato ograjo doslej odstranili le med Krmačino in Radovico

Foto: Katja Kodba/STA
Foto: Katja Kodba/STA

Število nezakonitih prehodov državne meje se je na Hrvaškem letos v primerjavi z lani povečalo za 44,7 odstotka, vendar ne zaradi odstranjevanja žičnate ograje na meji s Slovenijo, so za hrvaški časnik Večernji list zatrdili s hrvaškega notranjega ministrstva. Žičnato ograjo so po navedbah ministrstva doslej odstranili le med Krmačino in Radovico.

Odstranjevanje žičnate ograje se je začelo 15. julija. Doslej so jo odstranili samo na območju karlovške policijske uprave, pri mejnem prehodu Vivodina oziroma Krmačina proti mejnemu prehodu Kašt oziroma Radovica, ki v Sloveniji spadata pod metliško policijsko upravo.

Na drugih predelih, ki mejijo s Slovenijo, žičnate ograje še niso začeli odstranjevati, so poudarili na ministrstvu. Dodali so, da bo njeno odstranjevanje po napovedih slovenske vladajo trajalo pet mesecev.

Hrvaška policija večje število nezakonitih prehodov državne meje pripisuje večjemu migracijskemu pritisku na meji z Bosno in Hercegovino. Hrvaška policija je v sedmih mesecih letošnjega leta obravnavala 13.229 primerov, povezanih z nezakonitim prehodom državne meje, od tega 5169 v juliju in avgustu. Med januarjem in julijem lani so zabeležili 9141 takšnih primerov.

Vir: STA

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
65
74
87
98
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj