Na vsebino

Živimo v prepričanju, da se nam to ne more zgoditi

Člani operativnih enot Gasilske zveze Metlika so od 16. do 19. septembra večkrat posredovali ob močnem deževju in naraslih vodotokih na območju metliške občine. Od petka popoldne je bilo s strani ožjega poveljstva GZ Metlika vzpostavljeno 24-urno spremljanje kritičnih poplavnih mest v občini ter enotno koordiniranje in usmerjanje enot ob intervencijah. Aktivirane so bile enote PGD Metlika, Rosalnice, Podzemelj, Krasinec in Primostek.

Na številnih mestih so gasilci črpali vodo, pripravili protipoplavne ovire, reševali onemogle osebe in vozila iz vodotoka, poskrbeli za zaščito objektov in premoženja ter zaporo cestišč. "Pri tem se je znova izkazalo odlično sodelovanje aktiviranih enot za zaščito in reševanje - reševalcev, policistov, gasilcev, komunalnih delavcev in domačinov. Zato iskrena hvala za podporo in pomoč enoti Zdravstvenega doma Metlika, enoti Zdravstvenega doma Črnomelj, policistom Policijske postaje Metlika ter Komunali Metlika," so sporočili iz Gasilske zveze Metlika. A ob tem opozarjajo, da kljub napovedim močnega deževja z veliko verjetnost poplav, preveč ljudi še vedno živi v prepričanju, da se "to meni ne more zgoditi" in "če se kaj zgodi, so tukaj tako ali tako gasilci ter druge enote zaščite in reševanja".

Zato pozivajo vse, da kot posamezniki in skupnost delujemo preventivno in odgovorno ter poskrbimo za svojo varnost ter varnost bližnjih. Še posebej, ko smo na to opozorjeni.

Video posnetek poplavljene reke Kolpe Foto kino kluba Fokus iz Metlike si lahko ogledate TUKAJ.

Vir: GZ Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj