Na vsebino

Znani so najboljši kampi za leto 2017

Kamp Podzemelj
Kamp Podzemelj

Kamping portal Avtokampi.si vsako leto organizira izbor Naj kamp Adria, v katerem kampisti glasujejo za najboljše kampe v Sloveniji in na Hrvaškem. Podelitev nagrad je potekala v okviru 11. Hrvaškega kamping kongresa v Šibeniku, ki se ga je udeležilo več kot 300 predstavnikov kampov in strokovne turistične javnosti iz celotne Evrope, na ogled pa so bile tudi mobilne hišice in glamping šotori.

Kamping sezona 2017 je bila zopet rekordna, ko smo v slovenskih kampih zabeležili za 25% več nočitev, v hrvaških pa je porast gostov za 8,7%. Da smo Slovenci narod kampistov dokazuje podatek, da samo v domačih in hrvaških kampih letno ustvarimo 3,3 milijona nočitev. Kampiranje je vse bolj priljubljeno, saj si turisti želijo preživeti dopust v naravnem okolju. Rekordni rezultati so tudi posledica vlaganja v razvoj kampov, saj si današnji kampist želi urejeno parcelo, moderne sanitarije in bogatejšo dodatno ponudbo aktivnosti. Kampiranje je zelo priljubljeno predvsem pri družinah, saj kampi otrokom nudijo veliko zabave v naravi in možnost zanimivih animacij.

Glavni pokrovitelj izbora najboljših kampov je podjetje Adria Dom iz Črnomlja. Direktorica ga. Marta Kelvišar je predstavila novosti v ponudbi mobilnih hišic in glamping šotorov Adria, med katerimi je tudi plavajoča hišica. Z blagovno znamko Adria Holidays želijo ustvarjati nova glamping naselja in tako še dodatno obogatiti turistično ponudbo na področju glampinga.

Najboljša slovenska kampa sta kampa Terme Čatež in Kolpa, najboljši glamping je Chateau Ramšak

V kategoriji večjih slovenskih kampov je glavno nagrado osvojil kamp Terme Čatež, ki je letos uredil nov del kampa z mobilnimi hišicami, v planu pa je ureditev nove recepcije in dodatnih kamping parcel. Na drugo mesto se je uvrstil odličen kamp Nadiža pri Kobaridu, ki s ponudbo navdušuje predvsem družine, na tretje mesto pa kamp Adria iz Ankarana.

Med manjšimi kampi so največje število glasov prejeli kampi ob rekah. Prvo mesto je osvojil kamp Kolpa iz Vinice, kjer gostje pohvalijo urejenost, mir in družinsko vzdušje. Na drugem mestu je kamp Koren iz Kobarida, ki je edini kamp z nazivom eco camping pri nas, na tretjem pa kamp Podzemelj pri Metliki, ki gostom nudi tudi najem tradicionalnih glamping hišic in pustolovski park.

Glamping je v Sloveniji in tudi ostalih državah vse bolj popularna oblika dopusta, ki gostom nudi moderno in udobno nastanitev v naravnem okolju z običajno dodatno ponudbo wellnessa. Slovenija je v zadnjih letih postala med vodilnimi v kakovosti ponudbe glamping hišic in šotorov. Največ glasov je letos prejel glamping resort Chateau Ramšak iz Maribor, ki gostom omogoča tudi spanje v šotoru na drevesu, odlično kulinarično ponudbo pa dopolnjuje vinska klet z vrhunskimi belimi vini. Na drugo mesto se je uvrstilo letos odprto glamping naselje Olimia Adria Village, ki s ponudbo glamuroznih šotorov deluje v okviru Term Olimia, na tretje mesto pa začetnik te ponudbe pri nas - kamp Bled s ponudbo lesenih hišic, gozdnih vil.

Rezultati glasovanja za Naj kamp Adria 2017


Naj kamp Adria 2017 - Večji kampi - Slovenija
1. mesto - kamp Terme Čatež
2. mesto - kamp Nadiža
3. mesto - kamp Adria Ankaran

Naj kamp Adria 2017 - Manjši kampi - Slovenija
1. mesto - kamp Kolpa
2. mesto - kamp Koren
3. mesto - kamp Podzemelj

Naj kamp Adria 2017 - Glamping naselje
1. mesto - Glamping Chateau Ramšak
2. mesto - Glamping Olimia Adria Village
3. mesto - Kamp Bled

Kako so ocenjeni hrvaški kampi pa si lahko pogledate TUKAJ.

Vir: Avtokampi.si

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj