Na vsebino

Ustvarja v Miličih, predava po Evropi ...

Ja, Dušana Vukčeviča imamo v mislih. Pred natanko dvema letoma smo poročali o njegovem velikem uspehu, saj je revija 3D Artist objavila njegova dela. Samo štiri mesece pozneje je bil v reviji 3D artists HUB objavljen pogovor z Dušanom, pred slabim letom pa je bil Dušan Vukčevič že med 100 najvplivnejšimi 3D umetniki na svetu!

V septembru letos je Dušan predaval na Dunaju, zatem pa še v Ljubljani in Firencah. O zadnjih dveh predavanjih je sam povedal naslednje:

"Predaval sem na Slovenian Creative workshop v Ljubljani. Obiskovalcev je bilo veliko, saj je bil Kino Šiška skoraj poln. Gre za enodnevni dogodek, primeren za vse kreativce. V čast mi je, da sem bil eden izmed petih predavateljev, ter da je moje delo prepoznano tudi v slovenskem okolju. Teme predavanj so bile ilustracije, concept art, 3D vizualizacija in animacija. Potekal je tudi portfolio review, obiskovalci so lahko s seboj prinesli svoja dela, katera so predstavili predavateljem, jih vprašali za mnenje.

En teden po SCW sem predaval v Firencah. Dogodek se imenuje Digital drawing days in se je odvil že osmič. Predavatelji in obiskovalci smo bili iz celega sveta. Teme predavanj so bile 3D oblikovanje, 3D vizualizacija in animacija ter virtualna resničnost. Poleg predavanj so se odvijale tudi delavnice, kjer so bile predstavljene najnovejše tehnologije in računalniški programi. To je bila zame izjemna priložnost, saj so obiskovalci dogodka med drugim bili tudi vodilni ljudje iz sveta designa, arhitekture, avtomobilske industrije ter mode.

Zelo sem vesel, da je z menoj v podporo prišla tudi moja družina. Moje tri punce. Po predavanju smo si privoščili še krajši dopust, ogledali smo si nekaj znamenitosti Toskane.

Na oba dogodka so me povabili, ker se s 3D vizualizacijami in animacijami ukvarjam že vrsto let, in sem pri svojem delu uspešen. Opazil sem, da je vsem zelo zanimivo, da sem samouk, da delam sam in da delam od doma (iz majhne vasice). Organizatorji me vedno prosijo naj povem svojo zgodbo, kako sem dosegel takšen nivo in kako poteka sodelovanje s podjetji iz celega sveta iz domače pisarne. Zato so moja predavanja zelo osebna. Svojo zgodbo in svoje izkušnje nesebično delim v upanju, da bom nekoga izmed občinstva navdušil/prepričal, da se odloči za samostojno pot, da dela to kar ima rad in naj ne sledi ostalim. V predavanja vključim tudi nekaj tehničnih vsebin, potek dela (workflow), ter breakdown/making of kakšnega od mojih projektov.

Nenehno učenje je velik del mojega poklica, zato zelo rad prisluhnem vsem predavanjem. Poleg poučnih predavanj, se takšnih dogodkov rad udeležujem tudi zaradi srečanja s kolegi, ter spoznavanja ljudi v kreativnem okolju. Veliko komuniciram s pomočjo Skypa in podobnih aplikacij, vendar sta osebna komunikacija in osebno spoznavanje zame še vedno zelo pomembna.

V prihajajočih mesecih bom pripravil delavnice v šolah ter predaval na fakultetah po Sloveniji."

Mislim, da ni kaj dodati. Komentarje in pohvale lahko napišete sami.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj