Na vsebino

Županova izjava o trenutnih razmerah v času koronavirusa (2. 4. 2021)

Spoštovane občanke, spoštovani občani,

pred nami so velikonočni prazniki, dnevi, ki jih bomo letos, kot tudi že lani, preživeli drugače. Ponavadi so dnevi ob veliki noči čas, ki ga preživimo v krogu svoje družine ob polni mizi velikonočnih dobrot. A pozivam vas, da letos še nekoliko omejite stike in praznike preživite resnično v ožjem družinskem krogu.

Ukrepi Vlade RS za zajezitev epidemije, ki trajajo od 1. do 11. aprila, zaustavljajo javno življenje, česar pa smo se, žal, v tem letu že navadili. Še naprej se soočamo s slabšo epidemiološko sliko v naši občini, in sicer je v naši občini aktivno okuženih oseb 102, kar predstavlja 0,7 odstotka prebivalstva.

Zdravstveni strokovnjaki opozarjajo na velik porast okuženosti z novimi različicami virusa, ki se še hitreje širijo. Zato vas pozivam, da upoštevate predpisane ukrepe in ostanete odgovorni. Odločitev za cepljenje proti covidu-19 je vsekakor v rokah vsakega posameznika, odgovornost do drugih pa je v rokah nas vseh. Ne pozabimo, da je cepljenje proti covidu-19 tudi izkaz odgovornosti do tistih, ki so lahko krhkega zdravja in podvrženi resnim zapletom.

Še vedno velja, da lahko kontaktirate Hišo sadeži družbe Črnomelj, ki v sklopu projekta PO MOČ ponuja kakršnokoli pomoč v tem času. Lahko jih kontaktirate na telefonsko številko 040 696 100. Pomoč je namenjena tako mladim kot starim, zato pokličite brez zadržkov.

Prav tako so na naši spletni strani objavljene številke organizacij, ki vam lahko nudijo pomoč:

- Rdeči Križ Črnomelj: 07 30 51 451

- Center za socialno delo Črnomelj: 07 30 62 360

- Župnijska Karitas Črnomelj: 040 856 580

Želim vam mirne velikonočne praznike.

Ostanite zdravi.

Vir: Občina Črnomelj
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj