Na vsebino

Županova izjava o trenutnih razmerah v času koronavirusa

Spoštovane občanke, spoštovani občani,

za nami je teden, ko je bilo po dolgem času življenje bolj sproščeno. Seveda v okviru upoštevanja še veljavnih ukrepov in priporočil NIJZ, vseeno pa menim, da smo občutili sprostitev, če ne drugače z odprtjem teras gostinskih lokalov. Kljub sprostitvi moramo ostati odgovorni in spoštovani še veljavne ukrepe, saj se bomo le na takšen način lahko kmalu vrnili na ustaljene tirnice.

Vlada je na seji ta teden sprejela nekaj dodatnih sprostitev, in sicer bo v rumenih statističnih regijah, med katere naša žal še ne spada, za goste nastanitvenih obratov dovoljeno opravljati gostinske dejavnosti priprave in strežbe jedi in pijač v notranjosti gostinskih obratov, ki so del nastanitvenih obratov. Dovoljena bo strežba jedi in pijač le za mizami, obratovanje nočnih klubov, barov in diskotek pa ni dovoljeno.

Dodatno je vlada v rumenih regijah sprostila še število ljudi v zaprtih javnih prostorih. V zaprtih javnih prostorih bo odslej veljala omejitev 20 kvadratnih metrov na posamezno stranko. Enako velja za kulturne in verske dogodke, ki potekajo v zaprtih prostorih. Odslej mora posamezna oseba ali več oseb, če so iz skupnega gospodinjstva, imeti najmanj 20 kvadratnih metrov površine. V naši regiji te sprostitve še ne veljajo, verjamem pa, da bomo kmalu med njimi tudi mi.

V naši občini je po zadnjih podatkih trenutno 70 aktivno okuženih oseb, kar predstavlja 0,5 prebivalstva. Še vedno velja, da se v ZD Črnomelj lahko naročite na cepljenje, na voljo so vam hitri testi, prav tako se lahko naročite na test na COVID protitelesa in tako ugotovite, ali ste virus morebiti že preboleli. Če potrebujete kakršnekoli informacije glede koronavirusa, so vam v ZD Črnomelj vedno na voljo.

Na voljo so tudi organizacije za pomoč v naši občini, kontaktirate jih lahko na:

Hiša sadeži družbe Črnomelj: 040 696 100

Rdeči Križ Črnomelj: 07 30 51 451

Center za socialno delo Črnomelj: 07 30 62 360

Župnijska Karitas Črnomelj: 040 856 580

Ostanite zdravi.

Vir: Občina Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj