Na vsebino

Županova izjava o trenutnih razmerah v času koronavirusa (20. 11. 2020)

Spoštovane občanke, spoštovani občani,

zakorakali smo v drugo polovico novembra in verjamem, da čas razmer izkoriščate za kvalitetne aktivnosti, ki ste jih vedno želeli, seveda v okviru upoštevanja ukrepov. Še vedno je pred nami čas strožjih ukrepov, a kakor vedno poudarjam, teh ne bo konec, če se sami ne bomo držali predpisanega. Omejitev socialnih stikov je danes pač nujno za zaščito vas samih, vaših svojcev, kolegov v službi in ostalih.

V naši občini smo v tem tednu, na dnevnem nivoju, beležili več okužb kot pretekli. Še vedno je po zadnjih podatkih aktivno okuženih 91 oseb. Okužba se torej po občini še naprej širi in izrednega pomena je, da ukrepe ponotranjimo in se jih striktno držimo. V kolikor zaznate znake okužbe nemudoma stopite v kontakt z osebnim zdravnikom, v primeru okužbe ali stika z okuženo osebo se držite navodil, ki jih je izdal NIJZ. Vsa navodila najdete na povezavi: https://www.nijz.si/sl/izolacija.

Časi, takšni kot so, zahtevajo od nas tudi več mirnosti in potrpežljivosti. Nobenemu od nas ne pomagajo razne lažne novice in objave, ki nam jih ponuja svetovni splet in v nas vzbudi morebiten občutek strahu. Mogoče več časa namenimo aktivnostim, ki nas sproščajo kot tistim, ki nas vznemirijo. Mirnejši boste tako vi kot vaši najbližji, razmere pa boste prebrodili manj stresno.

Še vedno so vam na voljo vse telefonske številke pomoči objavljene na spletni strani občine Črnomelj. Prav tako na spletni strani najdete vse informacije glede razmer v naši občini. Po tej poti pa vas še obveščam, da smo za čas danih okoliščin omogočili še brezplačno parkiranje na parkiriščih s parkomati, in sicer pri gradu ter pri kiosku v starem mestnem jedru.

Spoštovani, pazite nase in svoje najbližje, upoštevajte ukrepe in ostanite zdravi.

Andrej Kavšek, župan

Vir: Občina Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj