Na vsebino

11. Lumpov tek uspešno izveden

Otroški vrtec Metlika in Športna zveza Metlika sta izvedla že 11. Lumpov tek. Poleg teka smo pripravili še športne igre. Za športne igre smo pripravili različne rekvizite iz odpadnega materiala. Kot Eko vrtec se trudimo z različnimi vsebinami otrokom omogočiti izkušnjo, da tudi v odpadnem materialu prepoznajo možnosti za ustvarjalno igro.

Glasbeno animacijo Maje Kokol nam je omogočila Komunala Metlika. Že 11 let je naša želja, da Lumpov tek spodbudi h gibanju učence od prvega do četrtega razreda in otroke iz vrtca. Tek vidimo tudi kot priložnost za povezovanje med družinskimi člani in prijatelji.

Naše vodilo je vzpodbuditi čim več staršev in otrok h gibanju, zato smo bili izredno veseli prijave 296-tih otrok. Za hitro razgibavanje otrok pred začetkom teka je poskrbela Lea Zorec.

Prvi so pričeli teči učenci četrtih razredov iz Osnovne šole Metlika, podružnične šole Suhor in Osnovne šole Podzemelj. Dolžina proge se je krajšala sorazmerno s starostjo otrok. Zadnji so tekli dve leti stari otroci.

Prireditev je utečeno vodila Nikolina Lalić.

Podjetje Don Don d.o.o. je naše tekmovalce ponovno obdarilo s krofi. Hvala. Otrokom smo podelili tudi jabolka (donacija Sadjarstvo Škof in Skupina Posavje) in vodo. Predšolski otroci so za svoj trud prejeli v vrtcu izdelano priložnostno medaljo in priznanje. Vsi osnovnošolci so prejeli za tek priznanje, prvi trije pa so prejeli še medaljo ter simbolično darilo (ločeno deklice in dečki).

Medalje sta podelila Peter Milek in Marijanca Kolar.

Vsem tekmovalcem iskreno čestitamo!

Za pripravo in izvedbo teka je bilo potrebno veliko dela in medsebojnega sodelovanja delavcev Otroškega vrtca Metlika in članov Športne zveze Metlika.

Zahvaljujemo se še:

  • Tonetu in Stanku za postavitev proge.
  • Komunali Metlika za stebričke, stojnice in košnjo trave.
  • Za ozvočenje Občini Metlika.
  • Za elektriko PGD Metlika.
  • Nikolini Lalić za vodenje prireditve.
  • Lei Zorec za razgibavanje tekačev.
  • Petru Mileku za pomoč pri podelitvi medalj.
  • Donatorjem.
Vir: Vrtec Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj