Na vsebino

11. mednarodni rekreativni turnir v namiznem tenisu

V organizaciji NTK Metlika je danes v telovadnici OŠ Metlika potekal mednarodni turnir v namiznem tenisu. Udeležilo se ga je 50 tekmovalcev iz Slovenije, Hrvaške in Srbije.

Zelo dobro organiziran turnir je potekal na dvanajstih mizah, svečano ga je odprl župan Občine Metlika, Darko Zevnik. Za nemoteno odvijanje turnirja je poskrbel Franjo Capan. Najprej so se pomerili pari, nato so sledili še posamični dvoboji v štirih starostnih skupinah, in sicer:

– do 39 leta,
– med 40 in 49 letom,
– med 50 in 59 letom ter
– nad 60 letom.

Na začetku so se spopadli udeleženci po predskupinah, največ po štiri – vsak z vsakim, nato še v izločilnih skupinah A in B. V skupino A sta se uvrstila prva dva tekmovalca iz predskupine, ostala dva pa v skupino B. Najboljšim na turnirju so podelili pokale in medalje.

Zmago v posamični konkurenci do 39 leta je z izjemno igro dosegel Zoran Turk iz Hrvaške, medtem ko je v kategoriji med 40 in 49 letom slavil Davorin Pongrac prav tako iz Hrvaške. Naj omenimo, da oba igralca uporabljata material, oz. t.i. “trave – ang. long pimples”. V nekoliko starejši skupinah sta slavila Žarko Valentič (med 50 in 59 letom) ter Miloš Kramaršič iz Srbije v kategoriji nad 60 let.

Med člani NTK Bela krajina sta najboljšo uvrstitev dosegla Jani Dražumerič in Tomaž Pezdirc, ki sta se uvrstila v finalno A skupino. Poleg njih so se pomerili tudi Edi Grahek, Igor Kapš, Andrej Žvab in Antonija Bahor.

Več informacij in rezultate najdete s klikom na vir spodaj.

Vir: NTK Bela krajina

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj