Na vsebino

11. mednarodni šahovski turnir Kolpa 2016

Včeraj je v organizaciji Darje Kapš in ŠD Caissa v Prelesju ob Kolpi (Turizem na vasi Kapš) potekal 11.mednarodni šahovski turnir KOLPA 2016. Nastopilo je 44 igralcev iz Slovenije (Ljubljana, Šmarje pri Jelšah, Krško, Kočevje, Kranj, Novo mesto, Črnomelj) in Hrvaške (Zagreb, Rijeka, Varaždin, Delnice, Ravna Gora). Otvoritve se je udeležil podžupan občine Črnomelj, Samer Khalil, ki je igralcem zaželel dobrih iger in lepega oddiha na Kolpi. Polanski odmev je udeležencem zapel dve ljudski pesmi, nato pa so se pričeli dvoboji. V športnem in prijateljskem vzdušju je turnir zmagal hrvaški talent iz Rijeke Jadranko Plenča, drugo in tretje mesto sta osvojila mednarodna mojstra Milan Mrdja in Ozren Biti iz Zagreba. Najboljši domačin je bil Niko Brgan iz Črnomlja. Šahovski turnir ob Kolpi je zelo priljubljen zaradi gostoljubnosti domačinov in organizatorja, čudovite narave in lepih nagrad. Vsako leto ga obišče več šahovskih navdušencev.

V tednu od 4. do 9. juilja pa je potekala 4. šahovska kolonija pod vodstvom velemojstrice Darje Kapš, ki jo je letos obiskalo 8 mladih šahistov.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
43
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj