Na vsebino

11. mednarodni turnir v namiznem tenisu

V okviru prireditev praznika Občine Črnomelj je NT klub Bela krajina včeraj organiziral že 11. mednarodni turnir v namiznem tenisu za rekreativce. Turnir je svečano odprl župan Občine Črnomelj, g. Andrej Kavšek. Turnir sta podprla Občina Črnomelj in OŠ Mirana Jarca Črnomelj.

Tekmovalci so najprej igrali po vnaprej dogovorjenih parih, in sicer v enotni starostni kategoriji.

Nato so se tekmovalci pomerili v posamezni konkurenci, sprva v predskupinah in zatem še v izločilnih skupinah A in B. Dvoboji v predskupinah in izločilnih skupinah so potekali po sistemu izločanja, v dveh starostnih skupinah in sicer:

– do 50 let in
– nad 50 let.

Vsaka predskupina je štela po štiri tekmovalce, ki so igrali po sistemu vsak z vsakim. Tako sta najboljša dva iz posamezne predskupine napredovala v skupino A, ostala dva pa v skupino B.

Zmago v posamični konkurenci do 50 let je z izjemno igro dosegel Ivan Jardas iz Hrvaške, medtem ko je v kategoriji nad 50 let slavil Andrija Bertone, prav tako iz Hrvaške.

Med člani NTK Bela krajina sta najboljšo uvrstitev dosegla Andrej Žvab, ki je klonil v četrtfinalu v finalni skupini A in Andrej Kmetič, ki je slavil zmago v skupini B. Poleg njih so svoje “forehand” in “backhand” udarce preizkušali tudi Igor Kapš, Jani Dražumerič, Jani Težak, Antonija Bahor, Edi Grahek, Marko Panjan, Ivan Klobučar in Tomaž Pezdirc.

KONČNI VRSTNI RED

Pari:
1. mesto: Turk – Bertone
2. mesto: Jardas – Bogdanović
3. mesto: Šemrov – Kozjek in Janežić – Cerar

Posamezno:
Skupina A do 50 let:
1. mesto: Ivan Jardas
2. mesto: Zoran Turk
3. mesto: Uroš Cerar in Martin Janežić

Skupina B do 50 let:
1. mesto: Zoran Bogdanović
2. mesto: Antonija Bahor
3. mesto: Marko Gačnik in Marko Panjan

Skupina A nad 50 let:
1. mesto: Andrija Bertone
2. mesto: Ciril Kozjek
3. mesto: Boris Govednik in Miro Šemrov

Skupina B nad 50 let:
1. mesto: Andrej Kmetič
2. mesto: Niko Badovinac
3. mesto: Drago Prevalšek in Igor Sredinšek

Več fotografij in informacij najdete na spletni strani kluba TUKAJ.

Vir: NTK Bela krajina
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj