Na vsebino

Tradicionalni pohod na Butoraj in Sadeže ob kulturnem prazniku

Na dan kulturnega praznika je Planinsko društvo Črnomelj v sodelovanju z Občino Črnomelj in Prostovoljnim gasilskim društvom Butoraj organiziralo šestnajsti pohod na Butoraj in Sadeže.

Pohodniki so se zbrali na Butorajski cesti, od koder so po gozdni poti odšli proti Butoraju. V tamkajšnjem gasilnem domu se je zbralo okrog sto pohodnikov, katere sta pozdravila predsednik prostovoljnega gasilskega društva Butoraj g. Milan Butala in predsednik planinskega društva Črnomelj g. Peter Dichlberger. Vaščani so pripravili kulturni program, v katerem so orisali življenjsko in umetniško pot Franceta Prešerna, recitirali njegove pesmi ter pesmi Ferija Lainščka. Programu je sledilo druženje ob bogati postrežbi dobrot, ki so jih pripravili skrbni domačini.

Pohod so nadaljevali mimo cerkvice sv. Marka in naprej po »Jožičini poti« do Maleričeve zidanice na Sadežih, kjer so ob šaljivih recitacijah zaključili lepo preživet dopoldan.

Vir: PD Črnomelj

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj