Na vsebino

Maks in Toni Vrščaj na 29. regati Izola Spring Cup

V Izoli se je v nedeljo zaključila tradicionalna regata Izola Spring Cup, ki je v organizaciji Jadralnega kluba Burja potekala že 29. leto zapored. Na morju pred Izolo se je ta konec tedna v razredih laser, laser radial, laser 4.7 in 420 pomerilo skoraj 200 v jadralk in jadralcev iz 10 držav. Organizatorji so danes izpeljali še en plov v vseh razredih.

V olimpijskem razredu laser je po šestih odjadranih plovih slavil Italijan Giovanni Coccoluto (Fiamme Gialle), drugo mesto je osvojil Matej Valič (JK Jadro Koper), tretje pa Avstrijec Claus Dapeci (SCUT). V deseterico najboljših sta se uvrstila še dva slovenska jadralca, Maks Vrščaj (WSC Črnomelj) na peto mesto in Liam Orel (JK Jadro Koper) na deseto mesto.

V razredu laser radial je prvo mesto osvojila Madžarka Rebeka Hirschler (FVSZ), drugo je končala Italijanka Isabella Filippo (SNPJ), na tretje mesto pa se je uvrstil Italijan Alessandro Brezovec (CDVM). V deseterico se je uvrstil tudi Toni Vrščaj (WSC Črnomelj), ki je osvojil peto mesto v absolutni razvrstitvi in tretje mesto moški konkurenci.

V razredu laser 4.7 se je zmage veselila Hrvatica Karla Savar (YC Zagreb), na drugem in tretjem mestu pa sta končala Madžara Zoltan Veisse (MVM) in Lorand Eross (Spartacus). Od slovenskih predstavnikov sta najboljši uvrstitvi dosegla Taš Kolman (JK Burja) na šestem mestu in Maj Musa Olivieri (JK Olimpik) na osmem mestu.

V razredu 420 pa sta prvo mesto osvojila Nemca Jolanda Lene Muller in Arvid Jannes Muller (Greifswalder Yachtclub), na drugem mestu sta končala Avstrijca Theresa Schiemer in Johanna Schiemer (UYCAS), kot tretja pa Nemca Lennart Kuss in Paul Arp (WSC). Edina slovenska predstavnika sta Matija Kocjančič in Veronika Franič (JK Olimpik), ki sta regato končala na 28. mestu.

Vsi rezultati: tukaj

Vir: Jadralna zveza Slovenije

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj