Na vsebino

4. Marš na Gače

V soboto je potekala prva od dvanajstih tekaških preizkušenj Teki Dolenjske za pokal Vzajemne. Zaradi situacije s koronavirusom so morali organizatorji prilagoditi oz. odpovedati kar nekaj tekaških preizkušenj v sezoni, je pa Marš na Gače nov dogodek v sklopu Tekov Dolenjske.

Seveda tudi tokrat ni šlo brez belokranjskih predstavnikov. Med 86 udeleženci so naše barve zastopali: Aleks Weiss, Matjaž Pintarič, Kristjan Žalec, Leon Bezlaj in kot edina belokranjska tekačica Barbara Matakovič.

13-kilometrska preizkušnja je bila vsaj v prvi polovici teka dokaj zahtevna, saj je trasa ves čas potekala navkeber. Tudi čas pričetka teka je bil mogoče malce pozen (10.30) in ozračje je bilo že dodobra segreto, vendar so vsi tekači, ki so se podali na to trail preizkušnjo, ciljno črto tudi prečkali.

Rezultate najdete v prilogi, fotografije in video pa sem s pomočjo električnega kolesa, ki ga lahko najamete kar na prizorišču, naredil od štarta pa vse do ciljne črte.

Video je na voljo TUKAJ.

Priponke

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj