Na vsebino

6. a na Mirni gori

Z avtobusom so se izpred šole odpeljali do krožišča na obvoznici, nato pa so pot nadaljevali peš, preko Rodin in Planine, do planinskega doma na Mirni gori. Po prihodu so se najprej nastanili v sobe, pojedli kosilo in si privoščili krajši počitek. Potem pa so imeli popoldanske aktivnosti – plezanje, igranje nogometa, badmintona, frizbi, skrivalnice in postavljanje tabornega ognja. Sprehodili so se tudi do vrha Mirne gore. Zvečer so na ognju pekli hrenovke, po tem pa so si privoščili še palačinke. Ko je bilo zunaj že čisto temno, pa so se odpravili na nočni sprehod z lučkami do vrha razglednega stolpa, sprehodili pa so se tudi po gozdu, kjer so se trudili biti čim bolj tiho, da bi slišali, če se okoli njih kaj premika.

Drug dan so po zajtrku rešili učne liste, nato pa so se odpravili na pot v dolino. Vmes so se ustavili na Planini, kjer so si ogledali ostanke kočevarske vasi. Okoli dvanajstih so prispeli do Vrčic, kjer so kmalu dočakali avtobus, ki jih je odpeljal do šole.

Vir: OŠ Loka
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj