Na vsebino

9. mednarodni rekreativni turnir v namiznem tenisu

V okviru občinskega praznika Občine Črnomelj je potekal že 9. mednarodni rekreativni turnir v namiznem tenisu v telovadnici OŠ Mirana Jarca Črnomelj. Prijavljenih je bilo 57 tekmovalcev iz Hrvaške in Slovenije, kjer sta se najboljše odrezala Nikola Kašić, v kategoriji do 50 let in Tone Špringer v kategoriji nad 50 let.

Tekmovalnega dela turnirja se je udeležilo veliko število igralcev iz Slovenije in Hrvaške, in sicer 57, od tega 12 naših članov. Tekmovanje je potekalo v dveh kategorijah, in sicer, do 50 in nad 50 let. Tekmovalci so se prvo spopadli po predskupinah po štiri - vsak z vsakim, nato še v izločilnih skupinah A in B. V skupino A sta se uvrstila prva dva tekmovalca iz predskupine, ostala dva pa v skupino B. Najboljšim tekmovalcem v dveh kategorijah je bilo podeljeno 16 pokalov in 8 medalj najboljšim dvojicam. Tekmovanje je potekalo na devetih mizah. Za nemoteno odvijanje turnirja je poskrbel g. Franjo Capan.

Zmagovalec tekmovanja do 50 let je postal Zagrebčan Nikola Kašić, medtem, ko je v konkurenci nad 50 let najboljše vihtel lopar Tone Špringer iz Novega mesta. V konkurenci dvojic sta zmago slavila Andrej Brili in Damir Škerl iz Dobove. Najboljši član našega kluba je bil Jožko Omerzel z Mačkovca pri Suhorju, ki je zasedel odlično 2. mesto. Ostali naši člani so dosegli naslednje rezultate:

V konkurenci nad 50 let, kjer je tekmovalo 23 igralcev, je Tomaž Pezdirc zasedel med 21. in 23. mestom v generalni razvrstitvi.

Med 34 tekmovalci v konkurenci do 50 let so se v finalno skupino A uvrstili še: Mitja Omerzel, ki je osvojil 3. oz. 4. mesto ter Damjan Dulc in Ivan Klobučar, ki sta zasedla mesti med 9. in 16. mestom. V tolažilni skupini B je najboljši rezultat dosegel Andrej Žvab, ki je klonil šele v finalu in tako dosegel 20. mesto v generalni razvrstitvi. Jani Dražumerič je osvojil 21. oz. 22., medtem ko je Matej Weiss pristal med 23. in 26. mestom v generalni razvrstitvi. Antonija Bahor, Andrej Kmetič, Kristijan Rožmarin in Edi Grahek so se zvrstili med 27. in 34. mestom v generalni razvrstitvi.

Fotogalerijo si lahko ogledate TUKAJ.

Vir: NTK Bela krajina

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj