Na vsebino

Aljoša Matko ostaja v knežjem mestu

Foto: NK Celje
Foto: NK Celje

Aljoša Matko je pred novo evropsko preizkušnjo podaljšal pogodbo s Celjem. Dres grofov bo nosil do konca sezone 2025/26. Črnomaljec, ki je v Prvi ligi nastopal že za Maribor, Bravo in Olimpijo, se je Celju pridružil pred začetkom lanske sezone, doslej pa je za klub iz knežjega mesta na 36 tekmah dosegel 16 zadetkov.

23-letni krilni napadalec je po odhodu iz Maribora dolgo časa lovil pravo formo, po neuspešnih epizodah v švedskem Hammarbyju in Olimpiji pa je nogometni preporod dočakal v dresu Celja, kjer je eksplodiral predvsem v drugem delu minule sezone. Tudi letošnjo sezono je začel z zadetkom.

Matko se v Celju odlično počuti. “V Celju sem po vrnitvi v Slovenijo dobil prav to, kar sem si želel. Potreboval sem stabilno sredino, v kateri bi lahko znova pokazal, česa sem sposoben in si povrnil samozavest. Verjel sem vase, prav tako klub, rezultat pa je bila uspešna lanska sezona. Zadovoljen sem, da sem se s klubom uspel dogovoriti za podaljšanje sodelovanja, saj je za to obstajal obojestranski interes. Moja in klubska pot gre v pravo smer, razlogov za pomisleke resnično ni bilo,” je za klubsko spletno stran dejal izvrstni napadalec, ki ga s Celjani že kmalu čaka nova evropska preizkušnja. V boju za uvrstitev v konferenčno ligo bodo Štajerci v četrtek ob 20. uri v Stožicah gostili beloruski Neman Grodno.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj