Na vsebino

Balkovec ostal brez tekem, stanje v Alanyi mirno

Foto: Alanyaspor
Foto: Alanyaspor

Zaradi posledic katastrofalnega potresa z magnitudo 7,8, ki je včeraj prizadel območje na jugovzhodu Turčije blizu meje s Sirijo, so v Turčiji odpovedali vse nogometne tekme, ki so bile načrtovane v teh dneh. Brez tekme je tako ostal tudi Belokranjec Jure Balkovec, ki v prvi turški ligi igra za Alanyaspor. Slovenski reprezentant bi moral na domačem terenu s soigralci sicer gostiti Bašakšehir.

Balkovec živi v Alanyi, mestu na južni obali Turčije. Kot je povedal za 24ur ga je prvotni potres ponoči zbudil, tresenje pa je trajalo okoli dve minuti. Vendar pa je stanje v Alanyji po njegovih besedah mirno, prav tako niso prejeli nobenih posebnih navodil s strani oblasti, saj je od epicentra oddaljena okoli 600 kilometrov, zato rušilnih posledic katastrofe niso občutili. "Večje težave se začnejo šele v Adani, ki je oddaljena okoli 300 kilometrov," je za 24ur še povedal 28-letni branilec, ki to sezono kaže izvrstne predstave za Alanyaspor.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj