Na vsebino

Belokranjca znova na Kekovem seznamu

Jere Balkovec, foto: NZS
Jere Balkovec, foto: NZS

Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je na Brdu pri Kranju predstavil seznam igralcev, na katere bo računal na kvalifikacijskih tekmah za svetovno prvenstvo 2022 proti Slovaški in Malti doma ter proti Hrvaški v gosteh. Na seznamu, na katerem sta odprti še dve mesti, večjih presenečenj ni. V Kekovi četi sta tako znova tudi belokranjska aduta Jure Balkovec in Jasmin Kurtić.

Slovaki in Maltežani bodo prihodnjo sredo in soboto gostovali v Stožicah, dvoboj s Hrvati pa bo čez natanko dva tedna v Splitu. Prvič v kvalifikacijah bodo uporabili tudi VAR. Na septembrskih reprezentančnih tekmah zaradi težav z novim koronavirusom ne bo navijačev gostujočih ekip, kar med drugim pomeni, da slovenski navijači ne bodo smeli na tribune stadiona Poljud.

VRATARJI: Jan Oblak, Vid Belec, Igor Vekić.

BRANILCI: Jure Balkovec (Karagümrük/TUR), Miha Mevlja, Petar Stojanović, Nejc Skubic, Aljaž Struna, Miha Blažič, Jon Gorenc Stanković, Mario Jurčević.

VEZISTI: Jasmin Kurtić (PAOK/GRČ), Miha Zajc, Jaka Bijol, Leo Štulac, Sandi Lovrić, Adam Gnezda Čerin, Žan Rogelj.

NAPADALCI: Josip Iličić, Andraž Šporar, Damjan Bohar, Luka Zahović, Jan Mlakar in Benjamin Šeško.

Vir: STA

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj